Hopp til innhold

– Facebook-saken er oppblåst

– Facebook-saken er oppblåst i media. Det er ikke mange, men to personer som har ytret seg mot jøder på Facebook, en av dem er AUF-medlem, sier fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Hommerstad Nysæther.

Anders Nysæther

AUF-sekretær i Hedmark, Anders Hommerstad Nysæther, mener Facebook-saken er oppblåst.

Foto: Mariann Bjelle / NRK

– Jeg har nå kontaktet lensmannen i Stange, Nils Ringnes, for å rådføre meg om Facebook-hetsen skal anmeldes eller ikke, sier Nysæther.

Det var tidligere i uka de to personene kom med hatske uttrykk som jødehore etter bombinga av Gaza.

Nysæther skal ha det første møte med politiet torsdag ettermiddag. Da skal han snakke om saken med politioverbetjent Jim Roger Lillemo.

– Men om det blir anmeldelse eller ikke, blir først avgjort i neste uke, sier Nysæther.

To jøde-hetsere

- Det er to personer som står bak jøde-hetsen på Facebook. De bor i henholdsvis Hamar og Stange. Bare den ene er AUF-medlem. Så denne saken er ikke så stor som man kan få inntrykk av i media, sier AUFs fylkessekretær Anders Hommerstad Nysæther.

Han vil ikke si i hvilken kommune AUF-medlemmet bor. Han vil heller ikke si noe om kjønn.

På spørsmål om mulig eksklusjon, sier Nysæther at det må behandles av lokallaget som sender et eventuelt vedtak til fylkeslaget.

Anders Hommerstad Nysæther bor selv i Stange.

Jødehets, antisemetisme, facebook, rasisme, AUF, AP politiker, kommunestyremedlem, Khalid Haji Ahmed, Hamar arbeiderparti, jøder, hetser, hets, Hitler, rasistisk, rasehets, ytringer

Jødehets blant ungdom

Flere saker fra Innlandet