– Det er jo sånn at alle synes det er litt skummelt

Skoleledelsen i Sør-Odal kommune samles i dag for å finne ut hvordan de skal tilby undervisning etter at Korsmo barneskole brant.

Brann på taket av Korsmo skole i Sør-Odal.

ARBEID PÅ TAKET: Politiet vet ennå ikke årsaken til brannen ved Korsmo skole på Skarnes, men sier det foregikk arbeid på taket av bygningen.

Foto: Ann-Kristin Mo

Skolen fikk omfattende skader etter at taket på bygningen tok fyr mandag ettermiddag. 186 elever på Skarnes står dermed uten undervisning i dag, men det jobbes nå med å finne et nytt tilbud. Ordfører Anne Mette Øvrum opplyser at de vil komme med en pressemelding klokka 1500 i dag.

– Klokka 0800 i dag samler skoleledelsen seg for å snakke om dette. Vi har bestemt et kriseledelsesmøte litt senere i dag, og vi kommer ut med mer informasjon rundt klokka 1500. Da har vi tenkt å sende ut en pressemelding, sier Øvrum.

Hun opplyser at folk i tillegg kan komme til idrettshallen klokka 1700 der det vil bli gitt mer informasjon til den ønsker det.

Har selv barn ved skolen

Anne-Mette Øvrum

ROSER ANSATTE: Ordfører Anne Mette Øvrum i Sør-Odal kommune roser de ansatte etter brannen ved Korsmo skole på Skarnes.

Foto: Sør-Odal kommune

Heldigvis kom ingen til skade i den dramatiske brannen. Ordføreren har selv et nært forhold til det som skjedde i og med at hennes sønn er elev ved Korsmo barneskole.

– Jeg har en syvåring som går i 2. klasse som vi snakket mye med i går. Det er jo sånn at alle synes det er litt skummelt. Men alle ble tatt veldig godt vare på. Det var full kontroll fra skoleledelsen og ansatte, sier Øvrum.

I dag holder Korsmo skole stengt og elevene må være hjemme. Alle de foresatte er blitt varslet om dette via sms.

– Vi har opprettet en samtaletjeneste. Fra klokka ni i dag kan alle som vil komme til resepsjonen i rådhuset og be om å få snakke med noen i den samtalehjelp-gruppa, opplyser ordføreren.

Foregikk arbeid på taket

Brannmannskapene fikk kontroll på brannen i går ettermiddag , og drev etterslukking hele mandag kveld. Det har også vært mannskaper på stedet i natt.

– Det er mye skader på bygningen. Men om det er total skadd, eller om det er noe å redde, det tør jeg ikke uttale meg om, sier operasjonsleder Jørn Akre hos politiet i Hedmark. .

Årsaken til brannen er foreløpig usikker. Men det er på det rene at det foregikk vedlikeholdsarbeid på taket.

– Om det har noen sammenheng med brannen er vi usikre på. Men det har vært noe jobbing på taket på skolen der, sier Jørn Akre.