– Den mistenkte er avdødes stesønn

Politiet bekrefter at en mann i 20-årene er mistenkt for drapet på en 58-åring i Øyer. Ifølge VG er dette avdødes stesønn.

Kripos gjør undersøkelser i huset til den 58 år gamle mannen som ble drept i Øyer.

Kripos gjør undersøkelser i boligen til den drepte mannen i Øyer.

– Dette er en opplysning politiet ikke vil kommentere, sier kommunikasjonsrådgiver Gunhild Olstad i Gudbrandsdal politidistrikt.

Mannen i begynnelsen av 20-årene, som har status som mistenkt i saken, er nå etterlyst over hele landet. Ifølge Folkeregisteret meldte mistenkte flytting til adressa i Øyer i slutten av april i fjor. Han har flyttet en rekke ganger de siste årene, ifølge NRKs opplysninger.

Som sunket i jorden

Olav Sørby

– Etterforskningen retter seg nå mot en bestemt person, sier konstituert politimester Olav Sørby.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Etter det NRK kjenner til er vedkommende mistenkt fordi politiet ønsker å komme i kontakt med han, og fordi han har vært som sunket i jorden i flere dager.

NRK har flere ganger i dag forsøkt å ringe han, men mobilen er slått av. Politiet gjør nå det de kan for å komme i kontakt med han. Politiet vurderer også å etterlyse mannen internasjonalt gjennom Interpol.

Sikre på at det er et drap

I en pressemelding som ble sendt ut søndag skriver politiet at de på bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten, nå er sikre på at det dreier seg om et drap, men ønsker ikke å gå ut med hva som er den direkte dødsårsaken.

– Den mistenkte kom sterkt inn i bildet i løpet av det siste døgnet i forbindelse med opplysninger vi har fått gjennom vitneavhør. Etterforskningen er nå rettet mot en bestemt person, sier konstituert politimester Olav Sørby.

– Den mistenkte er foreløpig etterlyst i hele Norge, men det kan også bli aktuelt å etterlyse han internasjonalt. Vi har vurdert det dit hen å si at han er mistenkt per nå, og ikke siktet. Vi holder også muligheten åpen for at det kan være flere involverte i saken, sier Sørby til NRK.

Se også video av etterforskningen. Artikkelen fortsetter under.

Politiet bekrefter at en mann i 20-årene er mistenkt for drapet på en 58-åring i Øyer.

Ikke narkorelatert

Politiet jobber søndag med å kartlegge miljøet til den savnede 50-åringen som torsdag ble funnet død i et utbrent bål ved Hafjell. De har ikke konkrete holdepunkter for at drapet har sammenheng med en større narkotikasak i distriktet.

– Per nå så har vi ikke opplysninger som tilsier at denne saken har noe med narkotikasaken å gjøre, sier Sørby.

Det var en turgåer som torsdag meld te fra til politiet om bålet, da det skal ha sett ut som rester av et menneske som brant.

Øyer-samfunnet i sjokk

Undersøker bolig i Øyer

Undersøker bolig

Kripos og lokalt politi undersøker en bolig i Øyer.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
Funnstedet

Bålet med rester av et menneske ble funnet ca 15 meter innenfor politisperringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kripos og lokalt politi startet i formiddag undersøkelser i en bolig i Øyer. Boligen ligger noen kilometer unna funnstedet.

Sørby vil hverken bekrefte eller avkrefte om det er boligen til avdøde. Han vil ikke kommentere hva de gjør i boligen.

Politiet vil trolig ikke gå ut med avdødes navn i dag.

– Vi ønsker foreløpig ikke å gå ut med navnet til den avdøde av hensyn til de pårørende. Vi kan ikke se at ved å røpe identiteten er avgjørende for saken, sier Sørby.

Politiet vil fortsette etterforskningen for fullt etter helgen og vil fortsatt få bistand fra Kripos. Politiet kommer til å foreta ytterligere rundspørringer, vitneavhør og åstedsundersøkelser.

Kamera kan ha bilder av gjerningsmann

Kameraet som står plassert ved bommen på den populære sykkelstien mellom Hafjell og Lillehammer, kan ha fanget opp en eventuell gjerningsmann.

Kameraet slår seg på via en bevegelsessensor som er plassert ved starten av stien. Hvis en eventuell gjerningsmann har valgt den veien inn til funnstedet, kan politiet ha bilder av dette.

Leder i det lokale bomselskapet Anton Bagstad, sier politiet sikret seg filmen umiddelbart etter at de ankom funnstedet torsdag.

– Hvis det har vært bevegelse i nærheten av bommen så fanger kameraet opp dette. Det trenger ikke være en bil som kjører gjennom bommen. Vi kan for eksempel se hvis det er en sau som går forbi, sier Bagstad.

Politiet har foreløpig ikke villet kommentere om det er funnet noe på overvåkningskameraet.

Bomstasjonen i Hafjell

Denne bomstasjonen er like ved funnstedet, og kameraet fanger opp bevegelser i nærheten.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK