– Burde forutsett lekkasjen av brevet

Redaktør Magne Lerø mener Torvild Sveen burde skjønt at brevet hans ville bli fanget opp i media. – Det er lov å skrive brev, men når innholdet er såpass kontroversielt, bør han ikke være overrasket når det ender i avisa.

MAgne Lerø og Torvild Sveen

Magne Lerø er lite imponert over Torvild Sveens brev til valgkomiteen.

Foto: NRK/ NTB

I helga slo brevet fra Torvild Sveen ned som en bombe i en allerede sønderskutt Senterparti-skute.

I brevet, som ble sendt til samtlige medlemmer i valgkomiteen, beskrives avtroppende partileder Liv Signe Navarsete som kontrollerende, løgnaktig og med dårlige lederegenskaper.

– Bør kalkulere med lekkasje

Sveen jobbet som kommunikasjonssjef i Senterpartiet frem til 2011, og er nå varaordfører i Gjøvik.

Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse, mener den tidligere kommunikasjonssjefen burde ha sett lekkasjen komme.

– Det er lov å skrive brev, men når man skriver brev med et så kontroversielt innhold som dette, bør man ikke være overrasket når pressen får fatt i det. Som tidligere kommunikasjonsansvarlig i Senterpartiet bør han jo faktisk kalkulere med at brevet blir kjent, mener Lerø.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete ble omtalt i lite flatterende ordelag i brevet til valgkomiteen.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Mildt sagt merkelig

Brevet er datert 12. mars i år, og etter at det ble gjengitt i Dagens Næringsliv, har Sveen avstått fra å kommentere innholdet. Men han omtaler lekkasjen som en krenkelse, og forklarer at brevet var ment for å være privat. Dette har Magne Lerø liten forståelse for.

– Slik situasjonen er i Senterpartiet er det nesten umulig å holde noe hemmelig. Men hvis dette var viktig for Sveen, burde han ringt hvert enkelt medlem av valgkomiteen og forklart situasjonen. At han nå føler dette som en krenkelse, er mildt sagt merkelig.

Anbefaler en forklaring

I brevet stiller Sveen seg kritisk til Navarsetes lederstil i partiet, og mener hun har brukt alle muligheter til å tråkke på Ola Borten Moe.

Navarsete er for tiden sykemeldt, og har ikke kommentert brevet. Men at også avsenderen har bestemt seg for å ikke si noe mer, mener Lerø er en dårlig strategi.

– Det nytter ikke å mene at brevet er taushetsbelagt etter at det er lekket. Noe slikt må jo avtales i forkant og det er noe en mann i hans posisjon bør vite. Nå bør Sveen på banen og forklare bakgrunnen. Strategien med å trekke seg unna og kritisere omverdenen, fungerer ikke veldig godt, råder Magne Lerø.

Striden om nestledervervet i Senterpartiet er ventet å fortsette helt frem til det ekstraordinære landsmøte 7. april.