Hopp til innhold

85 må gå i TI Automotive

Bensintank-produksjonen ved TI Automotive i Kongsvinger flyttes til Belgia og 85 ansatte mister jobben.

Fra TI Automotive i Kongsvinger (arkivfoto)
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Dette kom frem under et allmøte i bedriften som ble holdt på Vinger hotell i Kongsvinger kl 15 i dag.

Direktør Peter Didriksson sier dette er en strategisk besluttning fra bedriften sin side og et resultat av finanskrisen.

- Det er en stor overkapasitet på fabrikkene rundt om i Europa, så for å få kunne samkjøre kostnadene i bedriften har de tatt denne avgjørelsen, sier Didriksson.

Arbeidskraft fra Sverige

TI Automotive produserer deler og utstyr til bilindustrien, en stor del av denne produksjonen er bensintanker til blant annet Volvo og Saab.

Bedriften måtte i fjor leie inn arbeidskraft fra Sverige for å dekke etterspørselen, men dette har snudd totalt det siste året etter at bilsalget stupte.

Vanskelig å hjelpe alle

Hovedtilittsvalgt Per Nordheim sier de ansatte satt igjen med et sjokk, og at det blir vanskelig å gjøre alle fornøyd fremover.

- Det er utrolig viktig å følge opp de ansatte som nå må gå, men fordi de er så mange er det vanskelig, men vi kommer til å ha medlemsmøter fremover for å gjøre dette mest mulig rettferdig for alle, sier Nordheim.

Didriksson sier han likevel er optimistisk.

- Vi har en produksjon igjen der vi kan bygge for fremtiden, det er viktig å ikke glemme, sier Didriksson.

Fremover vil bedriften starte forhandlinger om en ny organisasjon, og vurderingen om hvilke ansatte som må gå.

Selv om finanskrisa på ingen måte er over, tror Didriksson likevel at den gjenværende produksjonen har gode fremtidsutsikter.

- Vi trorat vi kan justere kostnadene våre slik at vi kan skape en konkurransedyktig bedrift, så jeg har stor tiltro til den organisasjonen vi nå skal sette igang, sier Didriksson.

For ett år siden hadde bedriften 280 ansatte, etter i dag er det bare drøyt 50 ansatte igjen.