To personer dødd av koronaviruset lørdag

To koronasmittede personer har dødd lørdag. – En trist inngang på påsken, sier ordfører i Åsnes, Kari Heggelund.

Ordfører i Åsnes Kari Heggelund på Haslemoen i Våler

KORONADØD: – En trist inngang på påsken, sier ordfører i Åsnes, Kari Heggelund, etter at en 80 år gammel kvinne døde lørdag av koronaviruset.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

En 80 år gammel kvinne fra Åsnes og en eldre person med underliggende sykdommer på et sykehjem i Tønsberg døde på grunn av covid-19 smitte lørdag.

Ordfører: – Sender våre varmeste tanker

En eldre pasient i Tønsberg, med underliggende sykdom, døde lørdag av covid-19. Pasienten døde på Træleborg sykehjem.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjed om at en av våre pasienter på Træleborg sykehjem har omkommet som følge av koronaepidemien. Vi sender i dag våre varmeste tanker til pårørende og venner av avdøde, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Ytterligere to pasienter ved Træleborg sykehjem har testet positivt for koronavirus, opplyser kommunen lørdag kveld.

– Vi har iverksatt strenge smitteverntiltak på sykehjemmet, og pasientene følges opp på en god måte sier ordføreren.

– Trist inngang på påsken

En 80 år gammel kvinne som lå skjermet på isolat ved Åsnes sykehjem, døde lørdag formiddag. Dette er det første koronadødsfallet i Åsnes, og det tredje totalt i Innlandet.

Til sammen 62 mennesker har mistet livet på grunn av koronaviruset i Norge.

– Dette er en trist inngang til påsken, og jeg føler med familien og de pårørende, skriver Åsnes-ordfører Kari Heggelund på Åsnes kommune sine hjemmesider.

Det var VG som først meldte om koronadødsfallet i kommunen sør i Innlandet fylke.

Ordføreren skriver videre at det har vært krevende uker, og at alle gjør store endringer i hverdagen for å hindre smittespredning.

– Det at vi mister en av våre innbyggere til viruset gjør at vi alle føler på at dette faktisk er her, og at vi gjør det vi gjør for en grunn.

Heggelund råder kommunens innbyggere til å ta vare på hverandre:

– Prat med hverandre, ha ekstra omsorg for hverandre og tenk etter om det er noen du vet om som trenger å bli sett. Si ifra hvis det er noe du trenger, eller om du er bekymret for noen.

Korona påskehandel

ANNERLEDES PÅSKE: Det blir en annerledes påske for alle i år. Flere kommuner starter påsken med koronarelaterte dødsfall.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Isolert tidlig

Ifølge Heggelund ble den 80 år gamle kvinnen isolert på sykehjemmet da de fikk mistanke om at hun var smittet av koronaviruset. Hun har vært skjermet fra de andre beboerne, og alle instrukser som dreier seg om å beskytte de andre beboerne er fulgt til punkt og prikke.

– Jeg skjønner at det blir uro siden dette har skjedd på sykehjemmet, men de ansatte der har vært ekstremt forsiktige, sier Heggelund.

Hun kan likevel ikke utelukke at andre på sykehjemmet kan ha blitt smittet.

– Det er alltid en risiko for at man skal få smitte inn på et sykehjem eller en institusjon, men her er som sagt alle instrukser fulgt.

Status Norge

Sist oppdatert: 30.05.2020
8425
Smittet
28
Innlagt
237
Døde