238 kroner i bompenger på E6 mellom Moelv og Oslo

Turen mellom Moelv og Oslo kan bli dyr for bilistene når nye E6 er klar.

E6, Moelv

SEKS BOMSTASJONER: Det blir fire bompengestasjoner på E6 og to på fylkesvei 84.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Det er dessverre slik det er blitt, men det er som forventet, sier leder i Vegforum Innlandet, Guttorm Tysnes.

Vegselskapet Nye Veier AS har lagt fram sitt forslag til hvor mye det skal koste i bompenger i de fire bomstasjonene som skal settes opp på nye E6 mellom Kolomoen og Moelv. Det er Nye Veier som står for den videre utbyggingen av firefelts E6 nordover fra Kolomoen.

Her er strekningene som får bomstasjoner:

Laster kart, vennligst vent...

Seks bomstasjoner

Vegselskapet foreslår følgende satser for personbiler på bomstasjonene som settes opp:

  • E6 Kolomoen – Kåterud N 26 kroner.
  • E6 Kåterud – Arnkværn S 21 kroner.
  • E6 Arnkvern S – Brumunddal N 21 kroner.
  • E6 Brumunddal N – Moelv 21 kroner.
Anita Ihle Steen

SIKKER VEI: Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen har jobbet for ny E6 i mange år og mener bompenger må til for å få det til.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I tillegg vil det bli satt opp to bomstasjoner på fylkesvei 84 ved Snarud og Bergshøgda for å unngå at bilister kjører her for å unngå bomstasjonene på E6. Her foreslås det 16 kroner i bompenger for biler.

– Må til

– Dette ligger litt under det vi ser sørover så det blir ikke noe dyrere her. Det ligger omtrent der vi regnet med, så det er ingen overraskelse i summen, sier ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen.

Hun sier at de ønsker å bygge ny E6 mellom Kolomoen og Lillehammer, og for å få til det så må det bompengefinansiering til.

– Cirka halvparten av utbygginga skal betales med bompenger. Så er det slik at ingen ønsker å betale mer enn det vi gjør i dag, men ved å gjøre dette får vi en rask og trafikksikker vei og dette er bra for Innlandet og Ringsaker. Noen ting må man bare akseptere at slik blir det, så sånn blir det her også, sier ordføreren.