Hopp til innhold

20 trekkhunder reddet under brann

- Det røk av pelsen til bikkjene, forteller Arne Gunnar Noreng som bidro til å redde 20 hunder fra den dramatiske brannen i Gausdal i går.

20 hunder reddet i brann i Gausdal
Foto: GD/Halgrim Øistad

To hunder omkom i brannen.

- De var nok døde da vi kom til stedet. Vi hørte ingen lyder fra huset da vi kom. Vi tenkte ikke tanken å gå inn dit, det var for varmt, sier Arne Gunnar Noreng som sammen med Kenneth Melbø klarte å løse 20 hunder fra hundegården under brannen.

 

Brannmenn fra Gausdal og Lillehammer fikk etterhvert kontroll over brannen.
Foto: Lars Kristian Skjetne / NRK

Forferdelig syn

Det var et forferdelig syn som møtte Arne Gunnar Noreng og Kenneth Melbø i Østre Gausdal i går kveld da de oppdaget brannen. 

- Vi ble møtt av et forferdelig bikkjeleven. Et par bikkjer rulla seg i snøen. Det røk fra pelsen og de illskrek, forteller Arne Gunnar Noreng. Hundene sto bundet i hundegården. Sammen med kameraten klarte Noreng å løse 20 av hundene fra båndene.

De ringte brannvesenet etter at de hadde løst alle hundene fra båndene. - Vi trengte hjelp til å ta oss av hundene. Vi visste ikke hvor vi skulle gjøre av alle, forteller Noreng.

Fikk brannskader i ansiktet

Etter ti minutter kom det flere folk til stedet som hjalp til.

-Bikkjene var nok gladet av vi kom. De hadde nok slitt hvis ikke vi hadde kommet, sier Arne Gunnar Noreng. Sjøl fikk han mindre brannskader i ansiktet etter redningsaksjonen.

- Det var fryktelig varmt, sier han.

Det skal ikke ha vært folk i huset som brant.