Hopp til innhold

193 ordførere sov ute i natt

– Det var litt kaldt på nesetippen, men det var også det eneste som stakk ut av soveposen, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

Friluftslivets år

I parken på Fagernes i natt. Her var det mange som markerte starten på Friluftslivets år i natt.

Foto: @annemedhus

Iselin Jonassen og Bjarne Eiolf Holø

UTESOVERE: Iselin Jonassen og Bjarne Eiolf Holø er ordførere i Vågå og Lom. Dette bildet er fra Facebook-siden til Jonassen. Hun skriver: Opning av friluftslivets år 2015. 'Vi søv ute saman med valgfag friluftsliv ved Lom VGS.'

Foto: privat
Friluftslivets år

Ragnhild Folkvord og Linda Osterhus sov under åpen himmel i Elverum.

Foto: @sukkerinnhold
Anne Venstad

Anne Venstad var blant de som overnattet ute i Våler.

Foto: @rarsak
Friluftslivets år

Nattetemperaturen skal ha vært fin i Våler.

Foto: @rarsak

Folk over hele landet valgte å overnatte utendørs for å markere starten på Friluftslivets år.

193 (av totalt 429) ordførere overnattet ute og Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth var en av dem. Hun overnattet i gapahuk med 40 speidere og synes det var en stor opplevelse.

– Det var litt kaldt på nesetippen, men det var også det eneste som stakk ut av soveposen. Speiderne passet godt på oss, så vi hadde det godt og varmt. Dette var utrolig fint, sier hun.

– Ga mersmak

Hun mener det er viktig at ordførerne kommer seg opp av kontorstolen og i naturen. For Løten-ordføreren ga opplevelsen mersmak.

– Jeg skal ikke love at jeg legger meg i dunposen alt i kveld, men jeg håper at jeg kan ha flere vinterovernattinger ute i løpet av 2015.

Sov med departement-kollegaer

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft overnattet også ute i Oslomarka. Hun lå i en lavvo sammen med medarbeidere fra departementet. I nabolavvoene sov en av Oslos speidergrupper, mens noen av speiderne lå under en stjerneklar himmel.

– Jeg hadde en god og varm sovepose, forteller Tine Sundtoft. Utenfor lavvoen er det nesten vindstille og ikke altfor mange kuldegrader.

Hun oppfordrer flere til å prøve overnattinger ute.

– Du trenger ikke å dra langt. Du kan dra rett ut i skogen i nærområdet og du trenger ikke all verdens utstyr.

Flere saker fra Innlandet