1881 på Fagernes legges ned

Ledelsen i 1881 står fast ved innstillingen om å legge ned avdelingen på Fagernes.

Video nsps_upload_2010_2_8_19_45_50_1437.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det ble klart etter det siste forhandlingsmøtet mellom tillitsvalgte og ledelsen i 1881 i mandag formiddag.

Tillitsvalgt for de ansatte på Fagernes, Wenche Bergli, er svært skuffet.

- Vi har prøvd å snu dette men har ikke klart å få det til. Vi har prøvd å komme med innspill utifra de signaler vi har fått fra ledelsen. Men vi har ikke nådd fram med dette, sier Bergli.

Nå håper hun at de ansatte som må ut på arbeidsmarkedet får god hjelp.

- Har prøvd å finne andre løsninger

Guri Wormdal

Kommunikasjonsdirektør Guri Wormdal i Opplysningen 1881

Foto: NRK

Guri Wormdal, kommunikasjonsdirektør i 1881, sier at det ikke har kommet fram noe nytt i drøftingene de har hatt fram til nå.

- Dette har vært reelle forhandlinger. Vi har prøvd å tenke ut alternative løsninger. Men dette har ikke ført til noe konkret, sier Wormdal.

Torsdag er det styremøte i 1881. Men det er liten tvil om at det går mot nedleggelse.

Håper noen overtar

Wormdal håper nå at noen vil se på mulighetene til å overta folk og infrastruktur på Fagernes, med tanke på nye arbeidsplasser.

- Nå er det fritt fram for gode ideer, sier Wormdal, som gjerne overlater utstyr og infrastruktur til de som ønsker å skape gode arbeidsplasser på Fagernes .

Wormdale er bekymret over synkende trafikk til 1881. Men sier at det ikke foreligger noen umiddelbare planer om å gjøre noe med andre eksisterende avdelinger.

- En svart dag

Helge Halvorsen, ordfører i Nord-Aurdal, er skuffet over avgjørelsen. Han har jobbet for at 1881 skulle kutte litt på flere avdelinger i stedet for å legge ned hele avdelingen på Fagernes.

Trond Giske og Helge Halvorsen

Trond Giske og Helge Halvorsen

Foto: Aslak Ballari / NRK

- Dette er en svart dag for Valdres, sier Halvorsen.

Halvorsen jobber nå sammen med Oppland Fylkeskommune, Valdres Næringshage og Nord-Aurdal kommune for finne nye prosjekter for Valdres.

Halvorsen hadde et møte med næringsminister Trond Giske, som ønsket å bidra dersom de 107 arbeidsplassene forsvant fra Valdres.

– Hvis man oversatte antallet arbeidsplasser dette rammer kommunen med til for eksempel Oslo, ville dette utgjøre flere tusen arbeidsplasser i forhold til befolkningen. Så for et lokalsamfunn er en slik type nedleggelse alvorlig, uttalte Giske etter møtet med Halvorsen.