Hopp til innhold

15-åring døde etter vold: – En forferdelig tragisk sak

Tenåringsgutten som ble utsatt for grov vold i hjemmet sitt på Kapp i Østre Toten, døde mandag på Ullevål sykehus.

Politi Kapp

ÅSTEDET: Politifolk ved huset på Kapp i Østre Toten der den 15 år gamle gutten ble livstruende skadet av sin egen far om morgenen 9. oktober i år.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding. De pårørende i saken er varslet. Politiet har besluttet å obdusere gutten og fortsetter arbeidet med etterforskningen.

Det var om morgenen onsdag 9. oktober at politiet fikk melding om den alvorlige voldshendelsen i familiens hjem i Østre Toten. På stedet fant de den 15 år gamle gutten livløs.

Den første patruljen startet livredning på stedet. De skal blant annet ha brukt en hjertestarter. 15-åringen hadde kritiske skader. Han ble fraktet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus. Der ble han mandag erklært død.

– Dette er en forferdelig tragisk sak og er svært belastende for hele familien, sier bistandsadvokat Inger Marie Støen til NRK mandag kveld.

Pågrepet i bilen

Guttens far ble pågrepet i bilen sin kort tid etter hendelsen. Det skjedde bare noen hundre meter fra åstedet. Han skal fra første stund ha erkjent drapsforsøk. Han ble dagen etter varetektsfengslet for fire uker.

– Han har gitt en sammenhengende lang forklaring, og avslutter med å erkjenne seg skyldig, sa forsvarer Håvard Fremstad til NRK i forbindelse med fengslingsmøtet.

Pressekonferanse om Kapp-saken

ALVORLIG: Etterforskningsleder John Eivind Melbye og påtaleansvarlig Påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle under en pressekonferanse 21. oktober ved Gjøvik politistasjon. Der opplyste de blant annet at siktelsen mot familiefaren var utvidet til også å gjelde seksuell omgang med et barn under 14 år.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Ifølge politiet har faren samarbeidet under avhørene. Han skal ha tegnet et klart bilde av hendelsesforløpet og har gjennomført en rekonstruksjon av hendelsen. Han skal også ha fortalt om motivet for handlingen. Ifølge politiet ble det ikke brukt noe våpen.

Faren er også siktet for seksuell omgang med en person under 14 år. Dette forholdet gjelder den nå avdøde gutten. Faren er også siktet for frihetsberøvelse av guttens mor.

Det skal bare ha vært tre personer til stede i hjemmet under voldsepisoden. Det var 15-åringen samt moren og faren.

Preger bygda

Saken har satt sitt preg på familiens nærmiljø og bygda Kapp med sine knapt 2000 innbyggere.

Kommunens kriseteam har vært i arbeid og tilbud hjelp om samtaler til de som har hatt behov for det.

Det er blant annet blitt informert og tilbudt hjelp til medelever og venner på skolen der 15-åringen var elev.

Vold Kapp

PÅGREPET LIKE VED HJEMMET: Guttens far ble pågrepet i bilen sin kort tid etter voldshendelsen og bare noen hundre meter fra åstedet på Kapp i Østre Toten.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Flere saker fra Innlandet