Hopp til innhold

13-åring fikk drapstrusler via sosiale medier

En 13 år gammel jente fra Lillehammer har den siste uka blitt hetset på det groveste via Instagram. «Jeg vil gjøre alt for at du skal dø» er en av meldingene hun har fått.

Bilde til sak om mobbing på sosiale medier

HETSET: Jenta har fått mange grove meldinger via sosiale medier den siste uka. Hvem som er avsenderen har man foreløpig ikke funnet ut av. Saken er anmeldt til politiet.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Det har vært en tøff uke for den 13 år gamle jenta som for litt over en uke plutselig fikk flere meldinger via bildedelingstjenesten Instagram.

«Knekke deg»

«Du vet ingen liker deg» og «Jeg skal knekke deg» var beskjed i noen av meldingene, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Det er vondt å se hva noen får seg til å skrive til en jentunge. Jeg er opprørt, skrekkslagen og forferdelig trist over at det er barn som kan gjøre sånt mot andre. Hun har tatt det så godt man kan ta noe sånt, men det er vanskelig å vite at noen ønsker deg dø. Det er brutalt når du er 13 år, sier mammaen til jenta.

De to sitter ved siden av hverandre og kikker på meldingene som jenta har fått. I beskjedene, som har svært mange skrivefeil, står det blant annet «du skal dø», «ingen liker deg» «jeg vil gjøre alt for at du skal dø» og «jeg driter i hvor mange som liker deg».

Jenta blir også kalt «drittunge», «hore», «feit», «stygg», «teit» og «dum». Meldingene har gått sterkt inn på familien.

– Hun har hatt det kjempetøft. Det har tatt nattesøvnen. Det har vært mye gråt, men hun er ei tøff jente. Jeg er umåtelig stolt av henne. Hun står oppreist og har vært på skolen hver dag etter at det startet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bilde til sak om mobbing på sosiale medier

TØFT: Meldingene har gått sterkt inn på jenta som har hatt det tøft, men har likevel valgt å gå på skolen mens det har stått på.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Anmeldt til politiet

Den første meldingen kom en søndag kveld helt ut av det blå. Uten noen form for varsel eller at det skal ha vært en konfrontasjon med noen i forkant. Hvem som har sendt meldingene har de ikke klart å finne ut av.

– Vi har vært hos politiet og anmeldt det og vi har vært i kontakt med skolen. Jeg har hatt en facebook-oppdatering for å prøve å vekke noen foreldre til å følge med på hva ungene deres driver med.

Etter at de sto fram i lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen har de fått mye støtte. Det har varmet i en vanskelig tid.

– Vi har fått massiv støtte fra alle hold. Politiet tar det alvorlig og prioriterer dette høyt. Det er så grovt at det må tas alvorlig. Drapstrusler er ikke greit, sier mammaen.

Tirsdag holder det en debatt om ungdom på nettet. Den kan du se direkte på NRKs Nett-tv klokka 1900:

Lurer du på hva barna dine gjør på nettet og hvordan de kan være trygge? I panelet sitter blant andre Hans Marius Tessem fra slettmeg.no og bloggeren Ingvild Sønsteli Aasen. Debatten ledes av Janne Aasebø Johnsen.