Hopp til innhold

Noen stjal 120 meter skigard

Henning Enerud trodde ikke sine egne øyne da han kom til hytta i Gausdal i høstferien. Hele skigarden rundt hytta er borte. 120 meter med skigard er rett og slett stjålet.

Hytte med skigard i Gausdal

Hele denne skigarden er stjålet. Henning Enerud oppdaget tyveriet da han kom til hytta i høstferien.

Foto: Privat

– Jeg skjønte ikke helt hva jeg så. Jeg lurte på om jeg så feil, eller om jeg hadde kommet til feil hytte. Det var noe rart med hytta mi, som jeg ikke hadde sett før.

Henning Enerud fra Dal i Eidsvoll visste ikke hva han skulle tro da han kom til hytta i Skeisdalen ved Skeikampen i høstferien. Hele skigarden var borte. Bare

Henning Enerud

Henning Enerud trodde ikke sine egne øyne da han oppdaget at hele skigarden hans var stjålet.

Foto: Privat

portstolpene sto igjen, og litt ståltråd.

Nå vet han ikke helt om han skal le eller gråte.

– Det er litt komisk da, at noen har tatt med seg så mange meter med et gjerde uten at det har blitt oppdaget.

Ingen har hørt eller sett noe

Han har spurt seg litt rundt hos hyttenaboer, men ingen har hørt eller sett noenting.

– Jeg gikk rundt hele tomta mi og de har altså tatt med seg hver meter av det gjerdet som var satt opp, sier Henning Enerud.

Han vet ikke hva som har skjedd og lurer på om det kan ha vært et bestillingstjuveri. Og siden ingen naboer har hørt eller sett noe, har det trolig skjedd på nattestid.

– Det er jo så mye, og det er jo ikke normalt å bare ta med seg over 100 meter med skigard. Det krever jo litt transport for å få fraktet det også. Det er mye materialer det er snakk om, så det er ikke gjort på fem minutter å røske opp og ta med seg et sånt gjerde, sier han.

Anmelder tyveriet

Han har liten tro på at han noen gang kommer til å se skigarden igjen. Nå skal han anmelde tyveriet og regner så med at det blir en forsikringssak.

– Men det er trist da, når en skal opp og slappe av og kose seg i høstferien, og så har det vært ubudne gjester på eiendommen og praktisk talt tatt med seg hele skigarden din. Det er jo veldig spesielt da, sier Henning Enerud.

Politiet er allerede varslet og sier de gjerne vil ha tips i saken. Tyveriet av skigarden må ha skjedd en gang i løpet av de to siste månedene.

Flere saker fra Innlandet

Regn.

Varsler regn og flomfare: Dette bør du gjøre nå

Ulykke ved riksvei 4

Én bekreftet omkommet etter trafikkulykke på riksvei 4