100 dager til ungdoms-OL: Frivillighetskrisa er avblåst

HAMAR (NRK): Ungdoms-OL i Lillehammer 2016 jubler over stor pågang fra mulige frivillige. – Det skal bli morsomt å bidra, sier frivillige Emilie Floen fra Hamar.

Gleder seg til OL

HOPPENDE GLAD: Emilie Floen fra Hamar er en av rundt 3.000 frivillige som gleder seg til ungdoms-OL.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Tida fram til nå har gått fort, men jeg håper de neste 100 dagene går enda fortere!

Det sier en av de frivillige, 16 år gamle Emilie Floen fra Hamar.

I dag, 4. november, er det 100 dager til ungdoms-OL starter, der 1.100 idrettsungdommer fra 70 ulike land skal kjempe om medaljer og gode plasseringer.

Arrangørene av Lillehammer 2016 Winter Youth Olympic Games må totalt ha hjelp fra 3.000 frivillige for å skape den folkefesten de ønsker. Det blir ikke noe problem, for totalt har det kommet inn 7.000 søknader fra mulige frivillige.

Krise avverget

For drøyt to måneder siden fryktet arrangørene at det kom til å bli frivilligkrise. Da manglet de først og fremst lokale frivillige. Men plutselig løsnet det, og nå er det rett og slett altfor mange som har meldt seg.

Pål Gordon Nilsen

INGEN KRISE: Kommunikasjonssjef i ungdoms-OL, Pål Gordon Nilsen, kan velge og vrake blant 4.000 potensielle frivillige fra Norge.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

– Vi har fått inn 4.000 søknader fra nordmenn som ønsker å være frivillige under lekene. 2.850 av dem er dessuten fra Hedmark og Oppland, der de fleste øvelsene holdes, sier Pål Gordon Nilsen, kommunikasjonssjef for ungdoms-OL.

3.000 av søkerne kom fra andre land enn Norge. Men selv om det vil bli noen frivillige fra andre nasjoner, har det hele tiden vært et mål å satse mest mulig på lokale hjelpere.

– Det er en fin gjeng vi nå kan plukke fra, og interessen vitner om at ungdoms-OL er i ferd med å bli en suksess, sier Nilsen.

Ungdomsleder

Emilie Floen er en av rundt 200 blant de frivillige som er plukket ut til å være en ungdomsleder under ungdoms-OL. Disse lederne har allerede fått mye opplæring.

– Vi har lært veldig mye, alt fra hvordan idrettsforbundet er bygget opp, OL- og skihistorie og hvordan vi skal være gode ledere, sier hun.

Ungdomsleder

KUNSTLØP: Emilie Floen skal jobbe i Hamar OL-amfi med kunstløp under ungdoms-OL.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Hun vet at hun skal jobbe med kunstløp i Hamar OL-amfi under vinterlekene, men foreløpig er ikke 16-åringen helt sikker på hva hun skal gjøre.

– Under et testløp vi hadde var jeg både med under blomsterseremonien og i "bøtteballetten", som passet på at isen var klar. Under OL kan det hende jeg skal være med å styre musikken, sier Floen - som gleder seg stort til OL på hjemmebane.

Hun håper det blir en folkefest, som for 22 år siden:

– Jeg var jo ikke født da, men det jeg har hørt om OL i 1994 høres jo helt fantastisk ut!