Hopp til innhold

-Stedatter var utstøtt, hevder prestens svoger

Svogeren til den overgrepstiltalte presten i Glåmdalen hevdet i retten i dag at stedatteren var utstøtt av familien og virket redd stefaren sin.

Bistandsadvokat Inger Marie Støen og aktor Bodil Thorp Myhre
Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Les alt om:

Prestesaken

 - Det var noe med blikkene mellom presten og stedatteren. Hun så en annen veg. Hun virket redd, forklarte prestens svoger i retten i dag.

Var utstøtt

- Hun var ikke en del av familien. Hun var utstøtt, sa prestens svoger i retten i dag skriver Glomdalen.no. Han sa at han følte det var noe galt hjemme der.

Broren til prestekona har sjøl tatt kontakt med politiet for å vitne i saken.

- Jeg orket ikke å leve med dette. Det er feil det som har kommet fram. Derfor må jeg fortelle, sa han i tingretten i dag. Han sa også at han regnet med å bli utstøtt sjøl etter at han vitnet i dag.

I følge ostlendingen.no fortalte vitnet også at stedatteren følte hun ble holdt utenfor i konfirmasjonen til sin bror i fjor. Fornærmede skal ha gitt uttrykk for å være uønsket. Hun oppsøkte kontakt med vitnet og hans familie fremfor sin egen.

Ifølge vitnet skal hun ha gitt uttrykk for at det ikke var alle som ville ha henne der.

I forbindelse med konfirmasjonen skal fornærmede også ha vært uønsket på prestefamiliens fotografier fra dagen.

 

Jenta endra adferd

I retten i dag fortalte svogeren til presten at jenta som hevder at stefaren har utsatt henne for vold og seksuelle overgrep gradvis endret adferd under oppveksten.

Fra å være en blid og søt jente, gikk hun gradvis over til å bli mer og mer innesluttet, fortalte svogeren til presten.

I 1998 bodde sønnen til svogeren som vitnet i dag hos prestefamilien. Han skal ha beskrevet moren i familien som en sjef i familien som styrte med jernhånd.

Motstridende forklaringer

I løpet av de snart to ukene rettssaken har pågått har det vært svært motstridende forklaringer om hvordan forholdene i familien er oppfattet. Mens en nær nabo og venninne har forklart at hun oppfatta det som om forholdene slett ikke var bra i familien, har andre tegnet et bilde av en harmonisk familie.

I dag tidlig vitnet en tidligere nabo og familiens dagmamma for en av småsøskene til fornærmede i saken. Hun ga et bilde av presten som en blid og hyggelig mann og at hun ikke merket noe galt med familieforholdene hjemme hos familien.