Urbane Totninger får Mjøsprisen

Revygruppa Urbane Totninger får Mjøsprisen for 2012. Juryen er imponert over den glade gjengens evne til å begeistre.

Urbane Totninger

Urbane Totninger hedres med pris: Fra venstre: Gustav Nilsen, Sverre Fredrik Bø Nordheim, Ida Marie Ringerrud, Paul Håvard Østby og Levi Bergrud.

Foto: Stein S Eide / NRK

Det er Mjøskonferansen i samarbeid med Mediehuset Oppland som deler ut Mjøsprisen "Hold dampen oppe".

Juryen, som blant andre består av representanter fra NHO Innlandet, Oppland fylkeskommune, Østlandsforskning og Norsk Tipping, mener andre miljøer i Innlandet har mye å lære av revygruppa.

– Juryen er imponert over Urbane Totningers evne til fornyelse av sitt konsept, en viktig forutsetning for suksess. De synliggjør sterk entusiasme, pågangsmot og skaperkraft, skriver juryen i en pressemelding.

Urbane Totninger har hatt stor suksess med sitt sommershow på Kapp, og har i løpet av fem år blitt Norges mest sette sommershow.

I år satte gruppa salgsrekord, med over 20.000 forhåndssolgte billetter.

Prisen ble første gang delt ut i 2002 og tidligere prisvinner har vært blant andre Vazelina Bilopphøggers, Norsk Litteraturfestival, Skibladner, Raufoss Industrien og Birkebeinerrennet.

Prisen er en Skibladner-skulptur i glass, designet av Kari Oline Øverseth. De Urbane Totningene mottar prisen om bord på Skibladner den 20. juni.