Hopp til innhold

- Passer ikke på museet

Direktør ved Skogmuseet i Elverum, Christen A. Mordal, slutter ett år etter at han starta i jobben.

Christen Mordal

Christen Mordal

Foto: OT. Ljøstad

I en pressemelding skriver han at han slutter fordi han mangler motivasjon til å tak i de framtidige utfordringene som museet står overfor.

- Jeg føler derfor at det er riktig, både overfor meg selv og Norsk Skogmuseum, at våre veier skilles etter så vidt kort tid”, sier Christen A. Mordal i pressemeldingen.

 - Passer ikke

Museumsdirektøren ble svært skuffet sist fredag da det ikke lå noe penger til ny utstilling ved museet i forslag til Statsbudsjett. Men det var ikke avgjørende for at han nå velger å slutte, sier han.

- Jeg ble selvfølgelig skuffet, men det er ikke grunnen til at jeg slutter. Jeg har funnet ut at museumsdrift ikke er noe for meg, sier den avtroppende direktøren.

Mordal skryter av arbeidsmiljøet og gode kolleger på Skogmuseet, og sier det er arbeidsformen han ikke trives med.

- Museene jobber ut fra et veldig langt tidsperspektiv og en må jobbe i mange år for å se resultater.  Det passer ikke meg, sier den avtroppende direktøren.

På jobbjakt

Betyr det at du visste for lite om jobben da du tok den?

- Det gjorde jeg sikkert. Likevel tror jeg tror det er positivt å få inn folk i museumsvesenet som ikke har gått alle gradene, men som kommer fra andre tradisjoner og som kan bidra med nye tanker, sier Mordal.

Nå ser han seg om etter ny jobb, men hva han vil er han ikke sikker på enda.

- Jeg skal bruke tid på å tenke meg om og finne noe som passer både hjertet og hjernen, men det blir ikke på et museum, sier Mordal.