- Må ta ulovlige ulvejegere

Flere miljøorganisasjoner krever at regjeringen dropper den planlagte lønna til rovdyrjegere og heller bruker pengene til jakt på ulovlige ulvejegere.

Ulv

Miljøorganisasjoner ber regjeringen droppe lønn til rovdyrjegere og heller ta ulovlige ulvejegere.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

I vinter lovte miljøvernministeren og landbruksministeren å øke bevilgningene til forebyggende rovdyrtiltak med over 40 millioner kroner. De to statsrådene gikk også inn for å liberalisere nødvergeretten samt sørge for lønn til lokale fellingslag som blir engasjert av Statens naturoppsyn (SNO) til skadefellingsoppdrag.

- Dropp tiltak

Videre lovte Erik Solheim og Terje Riis-Johansen at jegere som er oppnevnt av kommunen eller fylkesmannen for å felle skadedyr, kan få kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste.

Disse tiltakene mener Verdens Naturfond (WWF) og Fellesaksjonen for ulv at må droppes omgående.

- Forslag om lønn til rovdyrjegere og å liberalisere nødvergeretten viser jo bare at regjeringen ikke ser alvoret i den ulovlige ulvejakta som har pågått de siste årene, sier biolog og rådgiver i WWF, Christian Pedersen, til Nationen.

- Stopp ulvejakta

WWF og Fellesaksjonen for ulv mener pengene som er øremerket jegerlønn, i første omgang må brukes til å få stoppet den illegale ulvejakta, slik at ulvebestandsmålet som Stortinget har vedtatt, blir nådd. (©NTB)