- Katastrofe å rykke ned

Raufossveteran Espen Haug mener eventuelt nedrykk er en katastrofe for fotball-Oppland.

Bekymra for fotballframtid
Foto: Stein Schinstad / NRK

 

Raufoss-veteran Espen Haug (32) bruker sterke ord om et eventuelt nedrykk til andredivisjon. Å vente på fotballforbundets dom er frustrerende, sier kapteinen.

Arbeidsplass

Haug, som er en lokal gutt, mener et nedrykk handler om mye mer enn bare fotball.

- Raufoss er en klubb mange er glade i, og for oss spillere handler det tross alt om arbeidsplassen vår, sier veteranen.

- Vi er den beste klubben i Oppland, og det vil være en katastrofe å rykke ned, mener han. 

Kaptein med gode minner
Foto: Stein Schinstad / NRK

Ikke-sportslig nedrykk

Et nedrykk skyldes ikke at fotballen Raufoss spiller ikke er bra nok, det er administrasjon og økonomi som er problemet.

Raufoss har som eneste av 36 lag i de to øverste divisjonene mistet profflisensen sin, på grunn av dårlig økonomi og manglende bane- og publikumsfasiliteter.

Fotballforbundet har skjerpet kravene til toppklubber for å profesjonalisere norsk fotball, og mener Raufoss ikke hører med i toppen.

Raufoss har anket tapet av profflisens og får i løpet av en ukes tid vite om de få fortsette i første- eller blir tvunget ned i andre divisjon.

Gode nok

Raufoss slet under nedrykksstreken det meste av denne sesongen, men en god sluttspurt, toppet med seire over opprykkslagene Molde og Bodø-Glimt, gjorde at totningene berget plassen. Men nå er den altså truet.

- Vi begynner å bli leie av å vente på hvor vi spiller neste år. Jeg er glad i klubben min og ventetida nå er ugunstig for klubb, tilhengere,spillere, ja alle som er glade i Raufoss, sier kaptein Espen Haug.

Usikker på fotballframtid

32-åringen vet ikke om han fortsetter dersom klubben rykker ned, men er mer enn motivert dersom det blir førstedivisjon også neste år.

- Det er så vondt å tenke på nedrykk at jeg ikke vil tenke på det. Enten blir det feiring med champagne eller så blir det å gå i tenkeboksen om framtida sier Haug.

Raufoss-kapteinen, som du kan se portrettert på Østnytt fredag, har ei spennende og vond uke foran seg, inntil Raufoss sin fotballframtid er avgjort.