- Jeg har syndet

Det skriver den overgrepstiltalte  Glåmdals-presten i sin dagbok.

Bistandsadvokat Inger Marie Støen og aktor Bodil Thorp Myhre
Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

I retten i dag ble det lest opp fra dagboka til den tiltalte presten. Der står det at han har syndet overfor datteren sin.

- "Gud hjelpe meg, han må stanse meg hvis dette ikke skal ut." Og: -" Jeg må bekjenne at overfor henne har jeg syndet", skriver presten i dagboka si.

 

Presten skal ha skrevet dette høsten 2003 i forbindelse med en tekst han skulle lese i kirken dagen etter. Videre i dagboka har han skrevet at stedatteren er taus.

- "Min steddatter er taus, hun kommer ikke til oss. Jeg klarte ikke å ta NN til meg som min egen", skal presten ha skrevet i dagboka.

Presten skal ha sett på seg selv som en kald farsperson overfor stedatteren. Ifølge dagboka har han gitt henne en uforbeholden unnskyldning og håpet at det som hjar skjedd "ikke gikk ut over moren".

"Kostet å være en solstråle"

Mannen er tiltalt for å ha misbrukt stedatteren fra hun var fem til hun var 17 år. I retten har stedatteren blant annet forklart at hun ble tvunget til å ha sex med tiltalte i kapellet etter Gudstjenester.

I retten ble det også lest opp flere mailer som ble sendt mellom moren og stedatteren. Derskriver moren at stedatteren "var en solstråle". Da svarer stedatteren at "det kostet å være en solstråle.." 

Den tiltaltes forsvarer sier alt er oppspinn og og forklarer jentas oppførsel som et ungsdomsoppgjør.

Sykehuset kan ikke bekrefte overgrep 

I retten på mandag la også sykehuset frem sin vurdering av stedatteren. Sykehuset kan ikke dokumentere seksuelle overgrep, men det er ifølge sykehusets ansatte ikke uvanlig at sår etter overgrep gror. Sykehuset kan heller ikke påvise at steddatteren har gjennomført en abort, slik hun har forklart. Men i retten forklarte representanter fra sykehuset at det heller ikke uvanlig at slik ikke synes.