- Jeg er utsatt for en konspirasjon

Den voldtektstiltalte Hamar-mannen mener han er utsatt for en sammensvergelse av de tre guttene som har anmeldt ham for overgrep.

Odd Henning Svalheim, Aina Helene Tvengsberg, Bodil Thorp Myhre

Aktoratet: Odd Henning Svalheim, Aina Helene Tvengsberg og Bodil Thorp Myhre i retten i formiddag.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Den voldtektstiltalt Hamar-mann i 50-årene nektet straffskyld da rettssaken mot ham begynte i Hedmarken tingrett i dag.

– Han mener at dette er en konspirasjon. Den tiltalte nekter for at noe straffbart har skjedd med guttene, sier forsvarer Heidi Ysen.

Skal ha startet da han var 12 år

Han er tiltalt blant annet for å ha voldtatt en mindreårig gutt, og seksuelt misbruk av to andre mindreårige gutter. Han er også tiltalt for nedlasting og oppbevaring av barneporno.

En av guttene forklarte seg i retten i dag. Han fortalte at misbruket startet da han var 12 år gammel og frem til han var 16 år.

Gutten skal ha følt seg tvunget til å utføre flere og til dels grove handlinger av seksuell karakter, mot at han skal ha fått goder som røyk, alkohol, utenlandsturer og kinobesøk.

Han forklarte at han har onanert tiltalte så mange ganger at han ikke har telling på det. Han syntes det var vrient å snakke om det som har skjedd i retten i dag.

Ville ha lukket rettssak

Det første overgrepet skal ha skjedd i 1999 og det siste 2008. Ifølge tiltalen så er saken svært alvorlig fordi mannen har utnyttet et tillitsforhold til guttene.

Aktoratet mener de har en sikker sak.

Mannen ba om å få lukket rettssaken for offentligheten, men retten vedtok at den skal være åpen.

Tiltalte skal etter planen forklare seg for retten torsdag.

– Han synes dette er en svært belastende sak, og han gruer seg til å møte i retten og gå gjennom dette, sier hans forsvarer, Heidi Ysen.

Det er satt av sju dager til saken i Hedmarken tingrett, og strafferammen er inntil 15 års fengsel.