Hopp til innhold

- Ikke alvorlig skadet etter skytedrama

ROA (NRK): Det ble løsnet skudd mellom politi og to menn i Roa i Lunner i natt. En person ble skadet, men tilstanden skal ikke være alvorlig.

Det ble løsnet skudd mellom politi og to menn i Roa i Lunner i natt. En person ble skadet, men tilstanden skal ikke være alvorlig.

ÅSTEDET: Krimteknikere undersøkte i dag tidlig stedet der skytingen skjedde. Blant annet ble det funnet flere hylser fra skytingen.

Skytingen skjedde på en bensinstasjon på Roa litt før klokka to i natt. En bil med to personer hadde stukket fra Hønefoss tidligere på kvelden og da den ble funnet igjen oppstod det skyting.

Skuddveksling Roa

SPERRET: Området ved bensinstasjonen er sperret og politiet driver etterforskning fredag morgen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

– Politipatruljen traff bilen på Roa, etter at den hadde stukket fra politiet tidligere på kvelden. Da politiet tok kontakt ble det løsnet skudd fra personene i denne bilen. Det ble skutt tilbake fra politipatruljen, sier påtalesjef i Vestoppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso til NRK.

Bil fra skyting

BILDER: Politiet tar bilder av bilene som var involvert i skytingen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Tilstanden stabil

Den en av personene i bilen ble skadet og fraktet til UIlevål i ambulanse med ukjent skadeomfang. Den involverte politipatruljen og den andre pågrepne er uskadd.

– Vestoppland politidistrikt har vært i kontakt med Ullevål sykehus, De kan opplyse at mannens situasjon er stabil. Han er ikke alvorlig skadd, sier Fosso.

Det var to menn tidlig i 30-årene som var involvert i nattens skyting.

Våpen til skyting Roa

VÅPEN: Her står etterforskere ved våpenet som ble brukt i skuddvekslingen. Hylser fra skytingen er markert i nærheten.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Etterforskes av Spesialenheten

Ved 03-tiden i natt ble området ved Shell sperret av politiet. Spesialenheten for politisaker er koblet inn og skal foreta etterforskning.

Leder for etterforskningsavdelingen for Øst-Norge, Liv Øyen, sier Spesialenheten raskt fikk melding om hendelsen og at de er godt i gang med innledende avhør av polititjenestemennene for å finne ut hva som skjedde.

I tillegg samler de inn tekniske bevis og har tatt hånd om våpnene til polititjenestemennene.

– Når vi er ferdig med den innledende etterforskningen vil vi oppsummere og da ta stilling til videre etterforskning. Det er altfor tidlig å si hvor lang tid dette vil ta, sier Øyen.

Fredag morgen pågår det stor aktivitet på stedet og flere polititjenestemenn er på plass.

Politiet har hatt midlertidig tillatelse til å bære våpen siden november i fjor.

Flere saker fra Innlandet