Vil gjenbruke anlegg i Innlandet i Oslo-OL

Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt er positiv til OL i Oslo i 2022, men hun mener at ambisjonene må ned og at det må satses på gjenbruk av eksisterende anlegg.

Anniken Huitfeldt vil ha OL i 2022, men ønsker at ambisjonene må senkes etter Sotsji-OL.

Anniken Huitfeldt vil gjerne ha norsk OL, men ønsker å ta i bruk flere av de gamle anleggene i Innlandet.

Tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt vil ikke at et OL i Oslo skal bli like dyrt som lekene i Sotsji. Hun vil ta med større deler av landet, og legge flere øvelser til anlegg som allerede finnes.

– Etter Sotsji-OL så synes jeg det et behov for å ta ambisjonene ned, og ha mer gjenbruk. Derfor mener jeg at vi skal bruke mer av anleggene i Innlandet, enten det er å ha skøyteøvelsene på Hamar eller at skiskyting kan komme hit til Lillehammer. Vi bør ikke delta i konkurransen om å gjøre det dyrest mulig, men tvert imot arrangere et nøkternt OL i norsk ånd, sier Huitfeldt.

Hun mener det er naturlig å spare inn på pengebruken.

– Vi går inn i en verden der miljø og gjenbruk er viktigere, og da bør også vår OL-søknad gjenspeile det.

Greit med spredning av øvelsene

Huitfeldt synes ikke det er problematisk om øvelsene blir spredd ut over et større område.

– Nå ligger det alt inne i søknaden at alpint skal foregå her, så det blir uansett spredd på flere steder. Derfor synes jeg at flere øvelser skal gå i de eksisterende anleggene i Innlandet, forklarer hun

Hun tror også det vil gjøre OL mer populært.

– Hvis vi skal få oppslutning om OL, mener jeg at større deler av landet må med. Jeg håper også at vi får skiflyvning i Vikersundbakken, slik at flere fylker får ta del i dette arrangementet, sier arbeiderpartipolitikeren.

– Norge har et ansvar for å arrangere

Anniken Huitfeldt

Anniken Huitfeldt vil gjerne ha flere OL-øvelser til Innlandet.

Foto: Juliane Kravik / NRK

I tillegg til at Huitfeldt tidligere var idrettsminister, var hun også med på å gi statsgaranti til ungdoms-OL som skal være på Lillehammer i 2016.

– Med den stemningen som var her under OL sist, så mener jeg det er noe framtidas generasjoner fortjener å oppleve, sier hun.

Hun mener Norge har et ansvar for å arrangere OL.

– Hvis man først er for OL, så må Norge ta på seg å arrangere det med jevne mellomrom.

Flere saker fra Innlandet