- Hun var stressa og veldig sliten

I ankesaken mot elverums-mannen som er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt flere kvinner, forklarte et vitne i dag, at tiltaltes nå døde kone var stressa, redd og sliten. Hun følte seg overvåket og kontrollert, sa vitnet.

Rettssal
Foto: Linda Vespestad / NRK

Ankesaken mot elverums-mannen som er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt flere kvinner, deriblant sin egen kone, fortsetter i lagmannsretten i Hamar i dag. Nå skal en rekke vitner forklare seg.

Først ute var kjæresten til faren til den avdøde kona til tiltalte. Hun var flere ganger med til Elverum for å hente kvinnen, fordi hun ringte og ba om hjelp.

Kameraer som surret og gikk

I lagmannsretten i dag, fortalte hun at kvinnen var redd, stressa og veldig sliten.

– Hun fortalte oss at det var kameraer som surret og gikk i leiligheten hele tiden og at hun følte seg overvåket og kontrollert.

Også da tiltalte satt i fengsel, hadde han kontroll over henne.

– Hun måtte være i leiligheten til bestemte tider fordi han skulle ringe og sjekke at hun var der. Det stressa henne veldig, sa vitnet.

Vitnet forteller hvordan hun opplevde forholdet mellom tiltalte og den avdøde kona hans. Hun forteller hva den avdøde kona selv sa om forholdet og det som skjedde i leiligheten på Mastmoen i Elverum.

– Hun sa at tiltalte ba henne ta narkotika fordi han likte at hun ikke gjorde motstand når de hadde sex, sa vitnet i lagmannsretten i dag.

Vitnet var redd hun visste for mye

Hun har selv vært redd for tiltalte. Etter at datteren til kjæresten døde av en overdose i januar 2012 følte hun seg selv truet av tiltalte.

– Han visste at jeg visste ting, men ikke akkurat hva. Så jeg var veldig redd og sov med skoene på om natta, sa vitnet.

Forsvareren til tiltalte, advokat Steinar Thomassen, fikk fram at vitnet likevel hadde endel kontakt med tiltalte etter at kona hadde dødd og at hun også traff tiltaltes familie.

Kjæresten til faren til den avdøde kona innrømmet at hun ringte tiltalte selv noen ganger, men at det var for å finne ut hvor hun hadde ham, fordi hun var veldig usikker på ham.

Ni vitner i dag

Nå er det en tidligere venninne av den avdøde kona som forklarer seg i lagmannsretten.

Også hun forteller at tiltaltes kone var sliten og tynn og forandret seg en god del etter at hun traff tiltalte. Før hun skulle gifte seg med tiltalte, virket hun ulykkelig, men likevel veldig oppsatt på å gifte seg, fortalte venninnen.

I alt er ni personer er satt opp på vitnelista i lagmannsretten i dag.