- En fantastisk ambassadør

- Jan Werner var en fantastisk ambassadør for hjemkommunen Nord-Odal, sier ordfører Asgeir Østli.

Sangeren og artisten Jan Werner Danielsen fra Nord-Odal døde fredag ettermiddag, 30 år gammel.

Jan Werner Danielsen er død, 30 år gammel
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Den kjente og folkekjære sangeren ble funnet død i sin leilighet i Oslo ved 15-tida. Ordfører Asgeir Østli beklager sterkt Jan Werners bortgang. - Han var svært knyttet til hjembygda, og vendte stadig tilbake med konserter. Han opptrådte på Sand senest forrige fredag, sier en beveget ordfører.

Han sier kommunen har hatt stor glede og nytte av Jan Werner, og at han satte Nord-Odal på kartet.

I sjokk

Det var Danielsens manager Febe Rognstad som fant Danielsen, skriver Aftenposten.no.

- Jeg er i sjokk, og dødsfalllet er en stor tragedie for meg og hele artist-Norge. Jan Werner var min beste venn, sier Febe Rognstad til avisa.

Politiet sier til flere aviser at det ikke ligger noe kriminelt bak.

Avlyste

Danielsen avlyste en spillejobb på Ammerudhjemmet onsdag på grunn av sykdom. På sin egen hjemmeside på internett meldte hans manager at Jan Werner slet med halsbetennelse.

De siste månedene har Jan Werner jobbet med å ferdigstille sitt nye album som etter planen skulle slippes 1. november. Etter det VG kjenner til, er det nå usikkert om dette vil skje.

Artistens siste album «Singer of Songs» solgte cirka 100 000 album.

Slo tidlig igjennom

Jan Werner Danielsen, som er fra Nord-Odal, hadde sin første opptreden da han var fire år gammel.

Som 12-åring vant han Talent '88, og han fikk sin første platekontrakt som 13-åring, men slo for fullt igjennom da han som 18-åring vant Talentiaden i NRK.

Samme år, i 1994, vant han den norske finalen i Melodi Grand Prix, sammen med Elisabeth Andreassen, og "Duett" kom på sjetteplass i den internasjonale finalen. Etter dette innledet de to artistene et flereårig samarbeid.

I 2000 deltok Jan Werner igjen i den norske finalen i Melodi Grand Prix, denne gangen alene, og kom på andreplass med sangen "One More Time".

Jan Werner Danielsen - eller bare Jan Werner - har deltatt i mange musikalske sammenhenger, fra pop til klassisk. Han har tolket klassikere som Johann Sebastian Bach, men har også laget sine egne sanger og melodier. I tillegg har han turnert som kunstnerisk leder for Dissimilis.