Hopp til innhold

TV-aksjonen til Røde Kors

TV-aksjonen i NRK for 2016 er tildelt Røde Kors.

NIGERIA-VIOLENCE/ Displaced people gather as the Red Cross in Kano distributes relief materials at a relief camp in Dawaki

Røde Kors ønsker å hjelpe sivile krigsofre i land som Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar og i Mellom-Amerika når de nå har fått TV-aksjonen i NRK i 2016.

Foto: STRINGER / Reuters

NRK har bestemt at TV-aksjonen 2016 tildeles Røde Kors og deres arbeid for å hjelpe sivile i områder som er herjet av krig.

Røde Kors ønsker å bruke midlene fra TV-aksjonen i land som Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar og Mellom-Amerika.

«De usynlige ofrene»

I sin søknad skriver Røde Kors at svekket helsetilbud, fravær av medisiner, ødelagte vannforsyninger, manglende infrastruktur og redusert sikkerhet er virkeligheten for millioner av mennesker i over 30 land. Mottoet for neste års aksjon er «De usynlige ofrene».

Røde Kors er ofte den eneste organisasjon som er til stede i disse krigssonene som følge av sin unike posisjon i verdenssamfunnet.

Også tiltak i Norge

Røde Kors ønsker også å bruke 10 prosent av innsamlingsbeløpet i Norge, først og fremst på aktiviteter på asylmottakene, flyktningguider samt på helsesentra for papirløse flyktninger.

Dette er tredje gangen Røde Kors får TV-aksjonen, sist var i 1993 for 22 år siden. Røde Kors fikk aksjonen i konkurranse med 11 andre humanitære organisasjoner.

Denne høstens TV-aksjon er det Regnskogfondet som har fått og den går av stabelen søndag 18.oktober.

Det er kringkastingssjefen som tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs Innsamlingsråd.

Les mer: TV-aksjonen 2015 til Regnskogfondet

Les mer: 12 søkte om TV-aksjonen i 2016