Tone Kunst NRKs regionredaktør i nord

Tone Kunst er ansatt som redaktør i NRK region nord.

Tone Kunst, distriktsredaktør NRK Nordland

Tone Kunst er ansatt som NRK-sjef i Nord-Norge.

Foto: Ole Kaland / NRK

Som regionredaktør i Nord-Norge har Kunst ansvaret for NRKs distriktskontorer i Finnmark, Troms og Nordland.

Tone Kunst har tidligere vært distriktsredaktør ved NRK Nordland, men har siden desember i fjor fungert i stillingen som regionredaktør i nord.

Ved NRK Nordland har hun vært sjef siden 2002, før dette var hun redaksjonssjef og distriktsredaktør i NRK Finnmark.

Les mer: Dette er NRKs distriktsorganisasjon

Fra hele landet til hele landet

Hun er glad for å kunne bidra til å innfri NRKs klare ambisjon om flere nyheter og programmer fra hele landet til hele landet.

- Dette i tillegg til at vi må sette flere spor etter oss regionalt. Det gleder jeg mer virkelig til å gå i gang med sammen med våre medarbeidere i nord, sier Kunst.

NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen understreker også ambisasjonen om styrke NRKs tilbud fra alle de tre nordligste fylker.

- Tone Kunst vil sørge for at NRK i nord tar plass på alle plattformer, med viktige nyheter og direkte tilstedeværelse. Vår ambisjon er også at Nord-Norge må ta eierskap til nasjonale fagområder, spesielt på nyhetssiden, sier Gynnild-Johnsen.

Europeisk drivkraft

Tone Kunst har også vært en drivkraft i europeisk kringkastingssamarbeid, og ble i 2016 valgt til president i den regionale kringkastingsorganisasjonen CIRCOM Regional

Gjennom CIRCOM og andre europeiske verv har hun over flere år arbeidet med europeiske medier og medieutvikling.

Kunst har også vært mye brukt som foredragsholder for andre europeiske allmennkringkastere som har ønsket å høre mer om flerfunksjonelle redaksjoner, videojournalistikk, nye arbeidsformer og arbeidsflyt.

Spydspiss i digital utvikling

Hun har siden starten av 2000-tallet arbeidet mye med omstillinger, og ønsker å være en pådriver for at distriktskontorene skal være en spydspiss i den digitale utviklingen.

- Det krever nye løsninger, og vi må være på vei, tørre å prøve, gjøre feil og prøve igjen dersom vi skal lykkes med å få et digitalt fotfeste, mener Kunst.

Tone Kunst kommer opprinnelig fra Karasjok, er gift og har to voksne sønner på 24 og 28 år.