Hopp til innhold

Styrker kommentatorrollen

NRK styrker kommentatorrollen før neste års Eurovison Song-finale, men Kringkastingsrådet fant ikke grunn til å gå detaljert inn i klagene på årets programleder.

Synnøve Svabø

Mye pepper til Synnøve Svabø etter årets Eurovision-finale. Kringkastingsrådet gikk ikke inn på enkeltklagene, men var fornøyde med at NRK vil styrke og utvikle kommentatorrollen.

Foto: Hege Bakken Riise

- Grand Prix har vokst seg større og større og med stadig flere og mer omfattende sendinger. Før neste års finale på hjemmebane er det naturlig å styrke teamet uten at jeg skal bli så veldig konkret på det. Målet må være at belastningen på enkeltpersoner ikke blir for hard, sa kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas på Kringastingsrådets møte i dag.

Tenk stort
Rådsmedlem Kine Hellebust oppfordret NRK til å tenke stort i forbindelse med den internasjonale finalen på hjemmebane.

- Her må det tenkes nytt og også sees utenom NRKs egne rekker når programlederjobben skal besettes, sa hun.

Steinar Ness viste til at Grand Prix for tv-seerne er en høytidelig handling. - Derfor er det et lederansvar innad i NRK å finne en programledelse som innfrir forventningene, sa Ness.

Kringkastingsrådets leder Kjellaug Nakkim konkluderte med at klagene på Synnøve Svabø i programlederrollen ikke tas til følge. - Vi har hørt at NRK jobber med å utvikle og forbedre programlederrollen og det er rådet fornøyd med, sa Nakkim.

Lettvint om Klamydia
Medhold av Kringkastingsrådet fikk heller ikke de andre klagene som ble behandlet. Legen som klaget på lettfattelig omgang med faren med kjønnssykdomen Klamydia i programmet Banden i P3 fikk ikke medhold. - Dette innslaget representerer ikke NRKs holdning og klageren tolker innslaget vel vidt, var rådets dom.

Mediavante klager gjerne
Heller ikke reiseselskapet Ving fikk medhold av Kringkastingsrådet i at NRKs dekning av en sak hvor flypassasjerer måtte vente ekstra lenge.

Nyhetsredaktør Jon Gelius viste til hvordan medievante aktører gjerne først ikke vil uttale seg før de i neste omgang klager på at de ikke får uttale seg.

- Denne klagen faller på sin egen urimelighet, mente K-rådsleder Kjellaug Nakkim.

(Kringkastingsrådet 27. august 2009)