Språkros til NRK Super

Kringkastingsringen hedrer NRK Super for språklig mangfold.

Elevane på Vaulen skule var blant over 180 000 elevar som dansa BlimE-dansen

At barn og dialekter fra hele Norge får slippe til er viktig for NRK Super. Her forklarer elever fra Vaulen skole i Stavanger hvorfor de er med på NRKs Supers BlimE-dans og hvilket tiltak sangen representerer.

- «NRK sitt barnetilbod speglar det norske kulturmangfaldet slik det er. Dei let norske born høyre sitt eige talemål på radio, fjernsyn og i nettportalen sin – uansett bustad og bakgrunn", sier juryen som har bestemt at Kringkastingsringen sin heder, Kringkastingsprisen, skal gå til NRK Super.

NRKs barneverden

NRK Super er NRKs barneverden. Via nett, radio og fjernsyn tilbys et bredt tilbud for barn og unge.

NRK Super tar mål av seg om å speile hverdagen til barn i hele Norge, og vise mangfold i sitt programtilbud både gjennom innhold, bruk av ulike sjangre og gjennom språket.

Det siste har Kringkastingsringen merket seg. Organisasjonen har i mer enn 60 år vært en pådriver for at norske medier speiler språkmangfoldet i Norge.

Ingrid Marie Hafstad og Hildri Gulliksen, NRK Super

Redaksjonssjef Ingrid Hafstad og programredaktør Hildri Gulliksen mottok prisen på vegne av NRK Super.

Foto: NRK

Siden 1978 har Kringkastingsprisen blitt delt ut. Tidligere bare til enkeltpersoner, NRK Super er den første organisasjonen/redaksjonen som får den.

- Viktig at barn føler seg verdsatt

Programredaktør Hildri Gulliksen i NRK Super er stolt over hederen redaksjonen er blitt til del.

– Jeg er veldig stolt over gjengen i Super som har så høy språklig bevissthet og tar gode språkvalg hver dag. Jeg tror det bidrar til at alle barn i Norge føler seg sett og verdsatt. Siden ikke hele vår målgruppe kan lese, er det aller viktigste for oss å sikre et mangfoldig, muntlig språk, sier Gulliksen.

I fjor var det Marta Norheim som fikk prisen, året før Ingunn Solheim og i 2012 var det Knut Magnus Berge som ble hedret med Kringkastingsprisen. Alle de tre også fra NRK.