Sportsresultater serveres på sølvfat

NRK-sporten har rustet opp sin resultatservice på nrk.no kraftig før skiskytter-VM. Sportsresultatene serveres fortløpende.

Johannes Thingnes Bø

Foran skiskytter-VM som starter 3. mars har NRK forbedret sin resultatservice på nettet for all vintersport og fotball betraktelig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

På adressen resultater.nrk.no vil alle øvelser kunne følges direkte, og her vil alle resultater, medaljeoversikter, videostrømmer og nettsaker knyttet til VM bli å finne.

Alt om vintersporten og fotballen

Den oppgraderte resultatservicen på nettet omfatter også annen vintersport. Både hopp-, alpin-, langrenn-, kombinert- og skøyteinteresserte får en tilsvarende løpende resultatservice på NRK-sportens nettsider. Også for fotball tilbys det en bred resultatservice.

- NRKs utviklere har gjort en formidabel jobb. Resultatservicen på nettet har blitt veldig brukervennlig og oversiktlig, sier vaktsjef Per Øyvind Fange i NRK-sporten.

Sportsresultatene får du på nrk.no

Sportsresultatene får du på nrk.no.

Foto: NRK

Dansker leverer resultatene

NRK samarbeider med det danske firmaet Enetpulse om resultatservicen. Det danske firmaet har spesialisert seg i å innhente resultater fra rundt 60 idretter og levere de videre til mediehus, nyhetsbyråer og tippeselskaper i hele Europa.

For NRKs vedkommende betyr det at en utrolig strøm av sportsresultater kommer fortløpende inn.

Nettet gir helt nye muligheter

Jahn-Tore Skåland har vært prosjektleder og ledet arbeidet NRKs utviklere har gjort for å tilrettelegge og presentere sportsresultatene på nrk.no.

- Nettet gir helt nye muligheter til å samle og presentere sportsresultater. Vi hadde en første versjon klar til ski-VM i 2015, siden har vi videreutviklet og utvidet servicen. Når skiskytter-VM går av stabelen har vi enda flere funksjoner på plass, sier Skåland.

Sportsarkiv på nett

Han sier at i tillegg til å følge ulike idrettsarrangementer direkte, bygges det opp et gedigent sportsarkiv gjennom tjenesten.

- Alt blir jo liggende, så sportsinteresserte kan ta skikkelige dypdykk ned i alle arrangementer som har vært, fortsetter han.

Resultatservice kombinert med det journalistiske

Ellers trekker han fram kombinasjonen av resultatservicen og samtidig presentasjon av alt det journalistiske rundt arrangementene som et stort fortrinn ved NRKs resultatservice.

- Her kan man også finne direktestrømmer, intervjuer, videoklipp og nettsaker som lages i tilknytning til arrangementet, sier Skåland.

Også vaktsjef Fange trekker fram helheten i tilbudet.

- For oss i NRK-sporten revolusjonerer dette måten vi dekker aktiv idrett på. Vi gir med denne tjenesten alle sportsinteresserte et veldig bredt tilbud, som har en rekke tilleggsdimensjoner ved seg. Jeg vil nok tro at også mange norske sportsjournalister vil vite å bruke NRKs resultatservice for å holde seg oppdatert slik den nå foreligger, sier vaktsjef Per Øyvind Fange.