Skal lede Julemorgen

Kristine Magnesen og Torbjørn Kvamme skal lose norske barn gjennom jula via Julemorgen på NRK Super.

Julemorgen: Kristin Magnesen og Torbjørn Kvamme

Kristin Magnesen og Torbjørn Kvamme skal stå opp sammen med norske barn og tilby tv-moro i Julemorgen på NRK Super gjennom jula.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Dermed er det to helt nye programledere som skal lage stemning for barna i Julemorgen på NRK Super i år.

Kristine Magnesen har jobbet med barneprogrammer i NRK i snart ti år, mens Torbjørn Kvamme er pianist og ble tatt ut som programleder på audition.

Pysj hele jula

Kristine og Torbjørn gleder seg til å lage tv for alle som ligger med pysj og sovesveis i sofaen i jula. Det er jo noe av det koseligste som finnes.

– Jeg ville ha tuslet rundt i pysj hele jula, hvis jeg hadde fått lov, sier Kristine.

Men det går altså ikke i år, for da skal hun direkte på TV sammen med Torbjørn hver morgen fra 21. desember til 1. januar. Som vanlig i Julemorgen blir det fine gjester, filmer, serier og morsomme konkurranser.

Sendingene går fra halv åtte til ti hver dag. På julaften er sendingen utvidet for å gi plass til alle klassikerne, og går delvis parallelt på Super og NRK1.

Ta del: NRKs barneverden - NRK Super

Statsministerbesøk

Selveste statsministeren, Erna Solberg, kommer i studio for å snakke til barna på julaften.

I løpet av jula skal vi ellers møte gjester som Silya fra Stjernekamp, MGPjr-vinnerne UNIK 4, barna som spiller Karsten og Petra, forfatteren Jo Nesbø og artister som Maria Mena og Hanne Sørvaag.

Og så kommer sekveste Fantorangen på besøk!

Barnas julealbum

For første gang på NRK Super vil redaksjonen at barna skal sende inn og dele sine egne julebilder.

Det blir et nytt tema hver dag. Bildene vil bli vist i sendingene og på nettet. Slik blir seerne med på å lage Julemorgens store julealbum!

Født med utestemme

Kristine Magnesen er 36 år gammel fra Bærum og mener hun er født med utestemme som hun bruker mer enn gjerne.

Hun begynte i NRKs barneradio i 2004, og hun har stort sett jobbet med barneprogrammer siden det. Sin første programlederjobb hadde hun i Superkviss, som hun ledet i to år før hun overtok Fin Fredag.

Hun har også vært innom P3morgen og Sommeråpent.

Ved siden av jobben i NRK har hun arbeidet som standup-komiker og laget barneteater. Kristine elsker språk, soving og å vinne.

Pianist fra Bergen

Medprogramleder Torbjørn Kvamme er 35 år gammel og kommer fra Askøy utenfor Bergen.

Han er egentlig er pianist, med utdanning fra Musikkonservatoriet i Agder og en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.

I ti år har han arbeidet som utøvende frilansmusiker i Oslo og hatt oppdrag med artister som Tone Damli Aaberge, Carola, Morten Abel, Maria Mena og mange andre.

På TV har han hatt musikalske oppdrag i programmer som X Factor og Popstokk, men i Julemorgen får han sin debut som programleder!

Les også: NRKs brede medietilbud

Les også: Dette er allmennkringkasting

---

Dette er NRK Super - NRKs barneverden

  • NRK Super er NRKs barneverden. På nett, radio og fjernsyn tilbys det et bredt tilbud for barn og unge.
  • NRK Super speiler hverdagen til barn i hele Norge, og viser mangfold i sitt programtilbud både gjennom innhold, språk og ulike sjangre.
  • På fjernsynet er NRK Super Norges største barnekanal for barn fra to til tolv år. NRK Super sender alle dager fra kl 06.30 til kl 19.30.
  • NRK Super har også en egen nett-tv - tv.nrksuper.no. Her kan du se alt NRK tilbyr akkurat når det passer eller se tv-sendingen direkte.
  • Radioutgaven av NRK Super kan du høre døgnet rundt. Det er en digital radiokanal. Det betyr at du kan høre den som nettradio på radio.nrk.no/direkte/radio_super, via en DAB-radio eller via et fjernsynsapparat. Finn radioknappen på fjernkontrollen!
  • Nettutgaven av NRK Super finner du på nrksuper.no. Her finner du også både radio- og tv-spilleren, Supernytt (nyheter laget spesielt for barn), mange spill og mye annet bereregnet for barn og unge.