NRK Meny
Normal

Skal lede europeisk TV-samarbeid

Tone Kunst er valgt til ny president for det europeiske TV-samarbeidsorganet Circom Regional.

Tone Kunst, distriktsredaktør NRK Nordland

Som president for Circom Regional blir NRKs Tone Kunst en pådriver for å styrke det regionale TV-tilbudet i Europa.

Foto: Ole Kaland / NRK

Tone Kunst, som til daglig er distriktsredaktør ved NRK Nordland, ble i Plovdiv i Bulgaria onsdag valgt som Circom Regionals nye president på deres 34. årlige konferanse.

Hun sier hun er glad og beæret over å ha fått denne tilliten fra Circom-medlemmene.

- Circom Regional er den eneste organisasjonen som ivaretar det regionale perspektivet for allmennkringkasterne i Europa. Det er givende og spennende å arbeide med og for å fremme og styrke posisjonen og kvaliteten til den lokale og regionale journalistikken, sier Tone Kunst.

Tone Kunst ny Circom-president

Tone Kunst er ny CIRCOM Regional-president.

Foto: Circom

Pådriver

Kunst har hatt verv i Circom siden 2010 og har vært en pådriver for multimedia- og videojournalistikk både i Circom- og NRK-regi.

Hennes egen arbeidsplass, NRK Nordland, har vært et foregangskontor for å ta ny teknologi i bruk og videreutdanne journalistene slik at "alle kan alt" og levere på tvers av plattformene.

Bodø har vært stedet for samlinger og utvekslinger hvor journalister fra ulike Circom-land har kommet sammen for å lære å jobbe på nye måter og ta ny teknologi i bruk.

Medarbeidere fra NRK Nordland har også vært mye på farten som kursholdere i CIRCOM-regi.

Andre gang for NRK

Tone Kunst har vært distriktsredaktør ved NRK Nordland siden 2002. Før det hadde hun sjefsjobber ved NRK Finnmark, og jobbet før det igjen 14 år selv som radio- og TV-journalist.

Det er andre gang NRK har presidentvervet i Circom. Harald Bøe ledet dette europeiske kringkastingssamarbeidet i perioden 1994 – 1996.