Skal lede europeisk kringkastingsforum

NRK-direktør Olav Nyhus er valgt som ny leder for den europeiske kringkastingsunionens forum for jurister og EU-eksperter.

Olav Nyhus: NRKs direktør for området juridisk, rettigheter og personal

NRK-direktør Olav Nyhus får en viktig jobb med å styrke europeiske allmennkringkasteres posisjon.

Foto: Nadia Frantsen / NRK

Gjennom dette vervet vil han bli en sentral kraft i den europeiske kringkastingsunionens (EBUs) arbeid for å sikre allmennkringkasternes posisjon og rammevilkår.

Nyhus ser det som en svært spennende utfordring å ha blitt valgt til denne oppgaven.

NRK går foran

- Jeg er takknemlig for den tilliten de øvrige medlemmene har vist meg ved valget, og jeg er overbevist om at tilliten i utstrakt grad skyldes NRKs omdømme som en av de fremste allmennkringkastere i Europa, sier han.

Den europeiske kringkastingsunionen er verdens fremste organisasjon for allmennkringkastere med medlemmer i 56 land, storparten i Europa. I det daglige er utveksling av programmer og nyhetsinnslag en viktig oppgave for EBU.

Les mer: Navet i europeisk kringkasting

Styrke allmennkringkasterne

Samtidig er å styrke allmennkringkasternes rammevilkår internasjonalt som nasjonalt et hovedformål for organisasjonen.

For å nå dette målet er det etablert et fellesskap av kringkasternes jurister og EU-spesialister, med et fast sekretariat i EBUs hovedkvarter i Geneve og en avdeling i Brussel. Dette kalles EBU Legal and Public Affairs Assembly og består totalt av drøyt hundre deltakere.

På et møte i dette forumet nylig ble NRKs direktør for området juridisk, rettigheter og personal, Olav Nyhus, enstemmig valgt til leder (president/chairman) for EBUs Legal and Public Affairs Assembly.

Vervet betyr at Nyhus i den europeiske kringkastingsunionen vil lede fagsamlinger, delta i EBUs strategiarbeid og representere EBU i internasjonale fora.

Les mer: Olav Nyhus elected as EBU Legal and Public Affairs Assembly Chairman