Se NRK der du vil

Både via egne smart-tv-apper, Playstation, Apple-TV og Chromecast kan du nå ta del i NRKs tv-tilbud.

Smart-TV

Stadig enklere å ta del i NRKs innhold: Via egne smart-tv-apper, Playstation, Apple-TV, Chromecast og app-er for brett og telefoner.

Foto: NRK

- Vi ønsker å være tilstede med vårt innhold der publikum er. Derfor har vi lagt forholdene til rette for at publikum enkelt skal finne de programmene de vil se, når de vil se dem, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Smart-TV og Playstation

Nå i høst kommer det egne NRK-apper som gjør det enkelt for folk flest å se de programmene de vil, når de vil, på enda flere måter.

Det betyr at på noen fjernsynsapparater med nettilkobling vil NRK automatisk komme opp som et valg, på andre må NRK-appen lastes ned for å bli en del av nettilbudet på din tv.

Ulikt nettilbud kan du også ta del i via en Playstation. Her vil du nå NRK inngå som en del av nettilbudet du kan ta del i via spillkonsollen. Dette gjelder PS3 og PS4.

På Samsung tever er NRK-appene allerede tilgjengelige, mens de for LG-, Philips-, Panasonic- og Sony-apparater vil være på plass i løpet av september 2014.

Les mer: Alt om NRK på Apple TV, smart-TV, Playstation og Chromecast

Les mer: NRK TV på Smart-TV

Apple-TV og Chromecast

Tidligere i år ble NRKs innhold tilgjengelig både via Apple-TV og Chromecast.

Det betyr at de som har Apple-TV nå har NRKs programmer tilgjengelig som et valg via denne boksen.

På samme måte kan de som bruker Chromecast, en tv-pinne som overfører tv-strømmen fra en PC til et fjernsynsapparat, ta del i NRK-innholdet via denne.

Begge disse tjenestene er allerede på plass.

Les mer: NRK på Apple TV og Chromecast

Via Riks-TV-bokser

For alle som ser fjernsyn via det digitale bakkenettet vil et eget NRK-valg være på plass i de nyeste mottagerboksene i løpet av høsten.

Telefoner og brett

Fra før finnes også egne app-er som enkelt gir deg NRKs tilbud både for android-telefoner og brett samt for iPad og iPhone.

NRK-app for telefon og brett: nrk.no/mobil

Skal være tilgjengelig

Kringkastingssjefen påpeker at det er en forutsetning gjennom samfunnsoppdraget at NRK skal være allment tilgjengelig. - Derfor er jeg glad for at NRKs tv-apper nå også blir tilgjengelig på smart-tv-er, spillkonsoller og de nyeste mottagerboksene for bakkenettet, sier Eriksen.

Egen NRK Super-app

For barneuniverset NRK Super lanseres det egne smart-tv-apper.

- Flere av NRK Supers programmer blir sett mer på nett enn på "vanlig" tv. De som vokser opp nå er ikke opptatt av når programmer blir sendt. Derfor er det en stor glede å også lansere en egen tjeneste for barna, sier Eriksen.

Annenhver tv på nett

Halvparten av norske tv-apparater er allerede koblet til internett. Det betyr at folk kan se nett-tv også på den store skjermen i stua. Med utviklingen av tv-apparatet kan svært mange allerede nå med fjernkontrollen ta del i NRKs brede nett-tv-tilbud via den store fjernsynsskjermen.

En regner med at NRK-appen kan brukes på rundt 95 prosent av de ulike smart-tv-typene som finnes i norske hjem.

Følg med: nrkbeta.no - NRKs sandkasse for teknologi og nye medier