Se det du bare får høre!

Påskekrimmen 2015 spilles inn. Gjennom videoen kan du se hva du får høre i Radioteatrets «Jakthundene» - skrevet av Jørn Lier Horst.

Påskekrimmen 2015 spilles inn. Se hva du får høre i Radioteatrets «Jakthundene» - skrevet av Jørn Lier Horst.

Hvordan lage radiobildene: Ingar Helge Gimle, Janne Heltberg, Øystein Røger og Morten Svartveit spiller rollene i denne sekvensen av Jørn Lier Horsts "Jakthundene" som blir påskekrimmen i NRK Radio neste år.

En seriemorder går løs - skuespillerne i Radioteatret har mange triks for å få riktig action-stemning.

- Det er ganske vanskelig egentlig, men veldig moro, sier skuespiller Ingar Helge Gimle.

Stemmenyansene avgjør

​Det er noe helt annet å spille i radioteater enn i film og tradisjonelt teater. Når skuespillerne står rundt en mikrofon i studio, er det nyansene i stemmen som er viktige.

De må danne seg bilder i hodet for å klare å uttrykke den riktige stemningen. Men det hjelper også å bruke kroppen for å gjøre scenene mer levende.

Visualisere det som skjer

- Siden publikum ikke kan se hva som skjer, må vi visualisere det for dem på andre måter, forteller Gimle.

En måte å gjøre det på, er med tekst.

- Vi kan for eksempel si: "Er det fisken som ligger der borte på benken?". Eller hvis det kommer inn en ny person i rommet, kan vi kanskje si, -"Jasså, er det du som kommer, Line?". Dette er setninger vi aldri ville sagt på film, forklarer Gimle.

Dramatiserer "Jakthundene"

Gimle har hovedrollen som William Wisting i "Jakthundene" som er neste års påskekrimserie i NRK Radio.

"Jakthundene" er basert på bok med samme navn av Jørn Lier Horst. Boka har fått strålende kritikker og blir betegnet som forfatterens beste til nå.

En seriemorder går løs

Hovedpersonen i "Jakthundene" er som vanlig politietterforsker William Wisting. Forskjellen er at denne gangen er rollene byttet om.

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning, mistenkt for å ha fabrikkert bevis i en gammel sak. I tillegg går det altså en seriemorder løs.

Det er Cecilie Mosli som har regien når serien nå settes opp i Radioteateret.

Stort publikum

NRK har lange tradisjoner når det gjelder å lage påskekrim. Hver påske er det rundt en million nordmenn som følger med på de dramatiserte krimseriene på radio.

Radioteateret kalles ofte for "Det skjulte teateret" og er på sin måte Norges største teater. Rundt en halv million radiolyttere har som vane å få med seg radiokrimmen på NRK P1 hver uke.

Hør: Radiokrimmen på radio.nrk.no

Radiokrimmen hører du på NRK P1 lørdager kl 17.03 og søndager kl 23.03.