Hopp til innhold

Sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sikret seg retten til å vise fotball-VM for menn i 2026. Dermed er det fem herremesterskap de to skal dele på å vise i årene som kommer.

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 t v og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK har sammen sikret rettighetene til fotball-VM i USA i 2026.

TV 2s Olav T. Sandnes t v og NRKs Thor Gjermund Eriksen glade for å ha sikret seg rettighetene til fotball-VM i USA i 2026. Også VM i 22 vil gå på NRK og TV 2.

Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Fra før har TV 2 og NRK sikret seg retten til å vise fotball-VM i Qatar i 2022 samt EM i fotball for herrer i 2021 og EM i fotball for kvinner i England i 2022. NRK og TV 2 har også rettighetene til å vise EM for herrer i Tyskland i 2024 og EM i 2028.

I tillegg har TV 2 rettighetene til å vise European Qualifiers og UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

Også fotball-VM 2026

Nå har NRK og TV 2 også sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i USA i 2026.

- Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

Olav T. Sandnes og Thor Gjermund Eriksen er glade for å kunne videreføre samarbeidet om nye store sportsrettigheter.

- Fotball til et bredt publikum

- Denne avtalen sikrer at våre to allmenkringkastere i lang tid fremover får vist det fremste av mesterskap til et bredest mulig publikum, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

- Dette styrker et allerede omfattende fotballtilbud på NRK og TV 2. Vi ser frem til å samarbeide for å gi seerne en best mulig opplevelse fra alle disse mesterskapene, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i pressemeldingen.