NRK Meny
Normal

Rost av K-rådet

Madeleine Cederstrøm ble omfavnet og rost av Kringkastingsrådet fredag. De syntes det var flott med en svensk programleder i Reiseradioen.

Madeleine Cederstrøm

Det er helt i tråd med NRKs oppdrag å slippe til svenske røster som Madeleine Cederstrøms mener Kringkastingsrådet.

Foto: Øystein Skotte

Utgangspunktet var det motsatte - en radiolytter klaget på svensk programleder i Reiseradioen - og mente det stred mot NRKs språkregler.

Les mer: Fornøyd med nye P1

Det fikk han ikke medhold i av rådet. De mente tvert i mot at det var flott med både svensk og dansk tale i NRK.

Rådets medlem Thomas Berland var blant de som syntes det var flott med Cederstrøm i Reiseradioen.

Les mer: Dette er Kringkastingsrådet

Skandinavisk forståelse

- Vi har godt av å lære å forstå hverandre bedre i Skandinavia. Derfor er det helt på sin plass at vi får høre både dansk og svensk i NRK, sa han.

Grethe Fossum som er fra Hedmark og daglig hører den svenske stemmen i distriktssendingene sa at det er en glede å høre henne.

- Alle er glad i henne og det er helt i tråd med NRKs oppdrag å slippe til både henne og andre som snakker både svensk og dansk, fastslo Fossum.

Sport eller vær først

Om sporten eller været skal komme først i Dagsrevyen og volumet på sporten i NRK - spesielt i forbindelse med OL - var også klager som Kringkastingsrådet tok for seg på sitt møte i Kristiansand.

Men verken de som ville ha vær først og sport etterpå eller de som mente det ble for massivt med alle OL-sendingene fikk medhold.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sa at Dagsrevyen var strengt komponert og de mente dagens rekkefølge var den mest logiske. Det fikk han støtte i fra flere av rådsmedlemmene.

Når det gjaldt OL ble det vist til en massiv oppslutning om NRKs OL-tilbud både på nett, radio og tv. Her ble det vist til at det finnes alternative tilbud og kanaler for de som ikke liker all sporten.

NRK i sjøkanten

På møtet fredag ble det også orientert om virksomheten ved distriktskontoret ved NRK Sørlandet og rådsmedlemmene fikk en rundtur i NRK-bygget som ligger i sjøkanten midt i Kristiansand.