Pangstart for NRK P1+

Med 185 000 lyttere i snitt siden starten 2. oktober har NRKs nye heldigitale radiotilbud, NRK P1+, fått en pangstart.

Viggo Valle, Hanne Hoftun, Hans-Petter Jacobsen og Kari Sørbø

Populære radioveteraner: Svært mange har funnet fram til NRK P1+ hvor kjente og kjære radiostemmer som Viggo Valle t v , Hanne Hoftun, Hans-Petter Jacobsen og Kari Sørbø byr på radio for godt voksne.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Den digitale radiokanalen NRK P1+ hadde hele 216 000 lyttere på premieredagen 2.oktober og har dermed fra første dag vært den sjette største radiokanalen i Norge.

Med 185 000 lyttere daglig hører allerede 4,3 prosent av befolkningen over 12 år på NRK P1+.

Klare for radiodigitaliseringen

– Dette viser at norske lyttere er klare for digitaliseringen av radioen hvis innholdet er godt nok, sier radiosjef i NRK, Marius Lillelien.

Han betegner tallene som sensasjonelle så lenge kanalen ikke sendes på FM-nettet, men kun digitalt.

De første, foreløpige og uoffisielle tallene for NRK P1+ er hentet fra TNS Gallups PPM-undersøkelse og Scores i perioden f.o.m. 2. oktober t.o.m. 13. oktober.

Til sammenligning hadde NRK P2 i snitt 325 000 lyttere i samme periode, mens NRK P1 hadde 1 665 000 lyttere i snitt.

Treffer eldre lyttere

– Det er viktig å huske på at dette er tall for de tolv første dagene, og det vil nok være variasjoner fremover, men dette er i alle fall en svært god start, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

NRK P1+ treffer også godt i målgruppa. Hele 78 prosent av lytterne er over 60 år. Kanalen har i snitt hatt 8 417 unike brukere på nettradio. De resterende lytterne har hørt på kanalen via DAB-radio eller via TV med digitalt mottak.

Lytterne har i tillegg brukt mye tid på kanalen. I snitt har hver lytter brukt én time og 21 minutter på NRK P1+ i denne perioden.

At salget av DAB-radioer har økt voldsomt har også vært en indikasjon på at mange har blitt klar over og ønsker å ta del i det nye radiotilbudet fra NRK.

I butikkene har det vært kamp om DAB-radioene og stor tilstrømning av kunder som vil ha digital radio slik at de kan høre kanalen.

Les mer: DAB-salget eksploderer

For NRK P1+ er en del av NRKs nye heldigitale radiotilbud. Det betyr at kanalen ikke er å høre på FM-nettet, men på digitale plattformer. Det vil si enten som nettradio, via det digitale bakkenettet og et fjernsynsapparat eller via en DAB-radio.

Lanseringen av NRK P1+ skjer som en del av radiodigitaliseringen i Norge. I 2017 skal FM-nettet etter planen slukkes. Et nytt heldigitalt radiotilbud betyr blant annet plass til flere kanaler.

NRK kommer derfor med to nye digitale radiokanaler. 2. oktober kom NRK P1+. På nyåret kommer en rockekanal.

Les mer: NRK P1+ - Norges nye radiokanal

Les mer: Klart for ny radiotid

Slik hører du NRK P1+


• NRK P1+ er en heldigital radiokanal. Det betyr at du ikke kan høre kanalen via en FM-radio.

• NRK P1+ kan du høre via en digitalradio - en DAB-radio. Alt om digitalradioen finner du på radio.no.

• NRK P1+ kan du høre som nettradio - via NRKs radiospiller - gå til radio.nrk.no.

• NRK P1+ kan du høre via et fjernsynsapparat. Finn radioknappen på din fjernkontroll.

Se også: Sendeskjema NRK P1+ (f o m 041013)