P3s gode frokostvenner

De er Årets radionavn og Årets programledere. Å være flue på veggen hos P3s Ronny og Live er som å gå på kafé med gode venner.

Ronny Brede Aase og Live Nelvik i P3morgen.

- Det er så deilig umiddelbart da! Sier du noe, så er det på lufta, sier Ronny Brede Aase. Helt siden han var ni år gammel har han siktet mot jobb i P3. Nå er han der sammen med Live Nelvik i P3morgen.

Foto: Frida Gjøby / NRK

Det er helt folketomt og stille i fjerde etasje i NRKs radiohus på Marienlyst i Oslo. Klokka er 06.25, og det eneste som høres er plystringen til Ronny Brede Aase. Sola har enda ikke stått opp, og det er fem minutter til han og programlederkollega Live Nelvik skal i gang med dagens P3morgen.

For et par uker siden ble de hedret av en samlet norsk radiobransje. Under radiodagene i Oslo kunne de to ganger komme på scenen og motta heder som Årets radionavn og Årets programledere.

Les mer: Ronny og Live stjal showet

Klokka blir 06.28.

Ronny sitter fortsatt og plystrer fornøyd i studio, til tross for at det bare er to minutter til sending. Jeg spør litt urolig:

Les mer: Live og Ronny er årets radionavn

- Hvor er Live?

Det går bra

- Hun er nok rett rundt hjørnet. Det går alltids bra, sier en avslappet Ronny.

Ronny Brede Aase startet sin radiokarriere i NRK Sogn og Fjordane der han jobbet to sommere som vikar. Da han var 19 år søkte han og fikk jobb i P3.

Det er få sekunder igjen og fortsatt ingen Live å se.

Les mer: P3morgens hjemmesider

Ronny får beskjed av produsenten at hun er i bakgården.

- Jammen da begynner vi bare med en låt, sier Ronny og setter på en P3jingel og låta; When we colide med Matt Cardle.

Under slutten av låta kommer Live inn i studio.

Live Nelvik er tidligere kjent for sitt program Drillpikene på P3 sammen med Kristine Riis. Hun er også skuespiller og deltok i realityserien Farmen i 2004.

- Vet du hva som skjedde med meg på veien hit, sier Ronny til Live i det hun setter seg ned.

Ronny Brede Aase og Live Nelvik i P3morgen

Odd Nordstoga besøker Ronny og Live. P3morgen er som å ta frokosten på kafé med gode venner.

Foto: Frida Gjøby / NRK

Gjennom et hull i gjerdet

- Jeg skulle ta en snarvei gjennom et hull i gjerdet for å rekke bussen, også klarte jeg å få sølevann oppover hele leggen, forteller Ronny fortvilet.

- Det er jo ganske funny. Det må du si på lufta, sier Live idet programlederparet skal til å hilse Norge god morgen.

Låta er ferdig, og Ronny begynner sendingen med å fortelle om sin litt uheldige morgen.

Ekte

Klokka går og Ronny og Live snakker løst og fast om hva de har gjort det siste døgnet. Det spiller ingen rolle om lyset i studio lyser rødt eller ei for hvordan samtalen går. Jeg må derfor følge ekstra med på den røde lampen på mikrofonen for ikke å avbryte dem under sending. Stemningen i studio minner om gode venner på kafé.

I begrunnelse for å gi Live og Ronny prisen som årets programledere under Prix Radio 2011 sier juryen at de to starter dagen vår veldig bra og gjør den til noe positivt.

- Stemningen i studio holder gjennom hele sendingen. Intervjuet med gjesten er meget bra. Blir kjempeglade av å høre på disse programlederne. De får oss i en god og avslappende stemning. Det er god framdrift og programlederne har klare og tydelige roller og de viser sin personlighet, sier juryen.

Live beskriver deres samarbeid som harmonisk sjeldent. - Ronny har veldig lave skuldre. Det er ikke noe som er noe mas. Og der tror jeg vi har funnet hverandre litt.

- Live er dritdyktig på radio og veldig hyggelig å jobbe med – og det skinner over på hva slags produkt vi lager, kvitterer Ronny.

- Jeg tenker noen ganger at vi er litt som søsken på en måte, sier Live.

- Jammen, kanskje vi er litt søsken, svarer Ronny.

Klokka har blitt litt over halv åtte, og sola har så vidt begynt å titte inn i studio. De første menneskene utenom redaksjonen i P3morgen har begynt å komme på jobb. Livet rundt studio begynner omsider å våkne til liv.

Kos på jobb

Selv om mye av praten handler om hverdagen, har P3morgen noen faste innslag. I dag er reporter Silje Therese Reiten Nordnes ute og tester en ny ”mote” på gata.

Reporter Yngve Hustad Reite har tatt med seg mat som Ronny skal smake på og Odd Nordstoga kommer på besøk i studio.

3,5 timer har snart gått og rødlyset kan slukkes. Neste punkt på programmet er NRK-kantina og en skikkelig lunsj.

Deilig umiddelbart

To år er gått siden Ronny Brede Aase og Live Nelvik startet som programledere i P3morgen. Begge påstår at de har funnet drømmejobben.

- Det er så deilig umiddelbart da! Sier du noe, så er det på lufta. Det er gøy med den spenningen. Jeg og Live kan gå inn og si noe og være ganske uforberedt, så kan det faktisk ende opp med noe bra, sier Ronny.