NRK Meny
Normal

P3nyheter på alle plattformer

De høres i radioen med nyheter hver halvtime på P3, men nøyer seg ikke med det. Gjennom dagen er de aktive både på Facebook, Twitter og Instagram.

P3nyheter F v Sverre Lilleeng, Ingvild Sættem Beltesbrekke, Even Nielsen og Hanne Våge.

Bruker sosiale medier for å servere P3nyheter: F v Sverre Lilleeng, Ingvild Sættem Beltesbrekke, Even Nielsen og Hanne Våge.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

P3nyheter var først av de store i Norden med å etablere en nyhetstjeneste på Instagram. Å bruke et bildedelingsverktøy til å spre NRK-nyheter var kanskje ikke så opplagt.

Laster Instagram-innhold

NRKs korrespondent Espen Aas rapporterer for P3nyheter om t-banestreik i London.

God respons

- Vi fikk en idè om å forsøke. Og fikk umiddelbart god respons, sier gruppeleder Even Nielsen.

For et stillbilde med litt tekst på seg eller en 15 sekunders videosnutt kan være nok til å spre et budskap.

- Hver dag poster vi mellom tre til fem bilder eller videoer, sier Nielsen.

Sporty korrespondenter bidrar

Han roser NRKs korrespondenter for å være sporty og bidra. – Mange av dem har tatt opp telefonen og laget en liten videosnutt når de har vært ute og sendt over til oss, sier han.

Han sier de får mange tilbakemeldinger fra unge som setter pris på tilbudet. Av og til blir P3-nyheten inngangsporten til debatter på sosiale medier. Andre ganger kommer det spørsmål i retur.

Laster Instagram-innhold

Lokal nyhet tilbudt et ungt publikum - kjempekran faller ved Stord Kværner.

Hva er Sivilforsvaret?

- En ung jente skrev til oss og lurte på hva dette «Sivilforsvaret» var for noe. Da fikk vi forklart henne det, sier Nielsen med et smil.

Han bedyrer at den lille P3nyheter-redaksjonen jobber etter lyst-prinsippet.

- Det var vi selv som startet med dette i fjor høst. Vi gjør det i tillegg til våre vanlige oppgaver. Meldingene forsøker vi å legge ut når vi vet at unge er i beste «mottaksmodus». Før og etter skoletid og på kveldstid, fortsetter han.

Og legger til at det hender de poster litt utenom arbeidstid også. – Vi synes det er morsomt å holde på med dette. Så vi er vel innimellom litt ivrige til å legge ut saker og ting, sier han.

Aktiviteten på Instagram har de drevet på med siden i fjor høst. De har lyst til å fortsette og flere andre redaksjoner og distriktskontor i NRK har fulgt etter og tilbyr nyhetene på nye måter og plattformer.

- Ja, det er å pakke om det er snakk om. Som vi gjør når vi lager P3-nyheter for radioen. Vi nyter godt av NRKs rikholdige nyhetsproduksjon. Plukker ut det vi vil ha, stokker om og anretter det hele for et nytt, ungt publikum, forteller han.

Han synes det er naturlig å være til stede på plattformer og tjenester de unge er.

- Det må jo være bedre at unge får med seg litt NRK-nytt enn å ikke få med seg noe i det hele tatt. Og får de en smakebit av hva NRK kan by på, kan de jo få lyst på mer, sier gruppeleder for P3nyhetene Even Nielsen.

Laster Instagram-innhold

NRKs korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen rapporterer for P3nyheter fra Egypt.