Hopp til innhold

Ole Einar Bjørndalen minutt for minutt

Første helga i februar blir det Ole Einar Bjørndalen minutt for minutt på NRK2. Gjennom tre døgn kan TV-seerne bli med på et tilbakeblikk på karrieren til en av idrettshistoriens aller største utøvere.

6. skyting

Leverer som aldri før: Fullt hus for Ole Einar Bjørndalen. Bli med på et "langt" tilbakeblikk gjennom hans utrolige skiskytterkarriere på NRK2 i helga.

Det ble ikke et syvende vinter-OL på Ole Einar Bjørndalen. Dermed blir tidenes vinterolympier stående med åtte gull, fire sølv og en bronse når han nå høyst trolig har tatt sitt olympiske farvel.

Det markerer NRK ved å gi deg alt han har gledet oss med gjennom en lang og imponerende skiskyting-karriere.

Fra fredag 2. til søndag 4. februar blir det Ole Einar Bjørndalen-bonanza minutt for minutt på NRK2. Frem fra arkivet finner NRK fram samtlige av skiskytterkongens 96 individuelle vinnerløp. En fantastisk rekke med seire som dermed kan gjenoppleves skudd for skudd, gull for gull, verdenscupseier for verdenscupseier.

Tilbakeblikk på unik karriere

- Det blir drøye tre døgn med tilbakeblikk på karrieren til en av idrettshistoriens aller største utøvere. Unike bilder med original lyd, spenning og stemning. Dette blir virkelig noe å glede seg til, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Ole Einar Bjørndalen har vært med i verdenstoppen i skiskyting i et kvart århundre, og hans seiersløp er spredt utover en periode på over 20 år. Fenomenet fra Simostranda kan minne om Askeladden som kappåt med trollet, stadig like sulten.

58 mesterskapsmedaljer

Men før han avgjør om det skal skrives nok et kapittel av den eventyrlige karrieren, er det rom for å gjenoppleve de ulike bragdene, og kanskje komme litt tettere på mannen med 58 VM- og OL-medaljer.

I studio mellom løpene vil flere av Bjørndalens kjente og ukjente hjelpere og beundrere dukke opp. I tillegg inviterer NRK selvsagt seerne, gjennom både nrk.no og sosiale medier, til å bli med på feiringen.

Her kan alle dele sine minner fra skiskytterkongens lange karriere. Ta del i denne ekstraordinære og historiske reisen, Bjørndalen skudd for skudd og seier for seier.

Startskuddet går fredag 2. februar og seiersrekken ruller uavbrutt i drøye tre døgn på NRK2 og nrk.no.

NRK2 f o m kl. 17.00 fredag 2. februar t o m søndag kveld kl. 00.10. (natt til mandag 5. februar)