NRK Meny
Normal

Nye distriktsredaktører i NRK

Terje Gilleshammer blir ny distriktsredaktør ved NRK Sogn og Fjordane, Merete Verstad i Trøndelag og Stig Bolme i Telemark.

Nye DK-redaktører NRK

Stig Bolme, Telemark t v , Merete Verstad, Trøndelag og Terje Gilleshammer, Sogn og Fjordane er ansatt som nye distriktsredaktører i NRK.

Foto: NRK

Det er omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK som medfører at flere av stillingene som distriktsredaktør har blitt ledige. I tillegg splittes NRK Østafjells igjen opp i tre kontorer, Vestfold, Buskerud og Telemark.

I den nye organisasjonen får distriktsdivisjonen fem regionkontor og 15 distriktskontor under disse.

Stig Bolme - NRK Telemark

Stig Bolme (56) blir distriktsredaktør i det gjenopprettede NRK Telemark.

Stig Bolme, NRK Telemark

Distriktsredaktør: Stig Bolme, NRK Telemark

Foto: NRK

Bolme er fra Porsgrunn og har lang fartstid i NRK. Han har jobbet både som journalist, vaktsjef, reportasjeleder, og har siden 2010 vært redaksjonssjef. Bolme er utdannet cand.mag med sprak- og samfunnsfag.

- Medievanene er i rask endring. For å sikre at NRK også i framtiden er like viktig for folk i hverdagen som i dag, skal vi snu produksjonen fra tradisjonell radio og TV og dele mer innhold på nett og mobil. Vi må sørge for at vi er til stede med vårt innhold på de plattformene publikum til enhver tid er. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Stig Bolme.

- En god redaktør for Telemark

Regionredaktør Heidi Pleym i den nye region sør, som omfatter NRK-kontorene Sørlandet, Telemark og Vestfold, sier hun har fått en Telemark-sjef med solid kompetanse og som kjenner både NRK og Telemark godt.

- Han har god forståelse for hva publikums nye medievaner betyr for oss og vil lede redaksjonen inn i en ny tid. Jeg er sikker på at han blir en god redaktør for NRK Telemark, og jeg er glad for at han blir med på laget i den nye regionale ledergruppa. Vi har store ambisjoner rundt hva vi skal få til, både når det gjelder nyheter og nasjonal programskapning, sier regionredaktør Heidi Pleym i region sør.

Terje Gilleshammer - NRK Sogn og Fjordane

Terje Gilleshammer blir ny distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane. Her er dagens sjef, Kai Aage Pedersen, blitt regionredaktør for den nye region vest som omfatter NRK-kontorene i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane.

Terje Gilleshammer

Distriktsredaktør: Terje Gilleshammer, NRK Sogn og Fjordane.

Foto: NRK

Terje Gilleshammer er 38 år gammel, kommer fra Kjølsdalen i Nordfjord og har vært ansatt i NRK siden 2004.

Regionredaktør Kai Aage Pedersen er svært glad for å få Gilleshammer med på laget i den nye ledergruppen i region vest.

- Ein kjærleik for Sogn og Fjordane

- Han har eit herleg engasjement, han er ein flott leiartype og han har stor tillit blant dei tilsette i NRK Sogn og Fjordane. Eg er trygg på at han vil gi eit stort bidrag for å sikra publikum eit endå betre tilbod enn dei får i dag, seier Pedersen.

Terje Gilleshammer er stolt over å få lede NRK Sogn og Fjordane videre.

- Eg kjenner eit sterkt ansvar for dette distriktskontoret og den viktige rolla vi har. Eg kjenner ein kjærleik for Sogn og Fjordane og folket her, og ynskjer difor å vere med å utvikle NRK Sogn og Fjordane vidare, seier Gilleshammer.

Terje Gilleshammer går inn i stillinga som distriktsredaktør ved NRK Sogn og Fjordane 1. september.

Merete Verstad, NRK Trøndelag

Distriktsredaktør: Merete Verstad, NRK Trøndelag.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Merete Verstad - NRK Trøndelag

Ved NRK Trøndelag blir Merete Verstad distriktsredaktør. Dette er en gjenopprettet distriktsredaktørstilling etter omorganiseringen hvor Trøndelag sammen med Hedmark og Oppland samt Møre og Romsdal utgjør den nye region midt. Regionredaktør Sigrid Gjellan fortsetter som regionredaktør med et større ansvarsområde.

Merete Verstad (51) har lang fartstid i NRK. Hun begynte i NRK i 1989 og har de siste fem årene hatt lederjobber i NRK Trøndelags nyhetsredaksjoner. Verstad er oppvokst i Verdal og bosatt i Trondheim.

Hun sier NRK Trøndelag skal være til stede og være viktig for hele regionen.

- Jeg liker endring og synes det er spennende og artig å få lede distriktskontoret i ei tid med store omveltninger i mediebransjen. NRK skal være der for publikum og da må vi utvikler oss i takt med publikum. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Merete Verstad.

- Hjerte for hele Trøndelag

Regionredaktør Sigrid Gjellan sier med ansettelsen av Merete Verstad har NRK fått en distriktsredaktør med hjerte for hele Trøndelag og folka som bor her.

- Distriktskontorene er selve ryggraden i NRKs allmennkringkastertilbud og lokomotivet i nyhetsproduksjon med sin tilstedeværelse over hele landet. Verstad er en sterk og tydelig leder som vil kunne lede kontoret mot de målene vi har satt oss, sier regionredaktør Sigrid Gjellan ved NRKs nye region midt.

Les også: NRKs nye regionredaktører

Les også: Dette er NRKs distriktsdivisjon

NRK Distriktsdivisjonens regioner

Slik er den nye organiseringen av NRKs Distriktsdivisjon. I fem regioner og med 15 distriktskontorer.

Foto: NRK