Hopp til innhold
Info fra NRK

Ny kulturredaktør i NRK

Ingerid Nordstrand blir NRKs nye kulturredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling.

Ingerid Nordstrand, ny kulturredaktør i NRK 2022.

NRKs nye kulturredaktør, Ingerid Nordstrand.

Foto: Robert Rønning / NRK

Ingerid Nordstrand mener stillingen som kulturredaktør i NRK er selve drømmejobben for en som elsker kultur og brenner for NRKs oppdrag.

Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy!

Den nye kulturredaktøren har allerede lang fartstid i kulturavdelingen, der hun fra 2014 har vært redaksjonssjef. Hun har blant annet jobbet som redaksjonssjef for TV-serier, ledet avdelingens utviklingsarbeid og i de siste årene har hun også hatt ansvar for en styrket podkastsatsing.

Etter å ha begynt som TV- journalist i Kulturavdelingen har Nordstrand jobbet i ulike roller med satsinger som for eksempel Leseforeningen, Kunst Nå, Safari og Store studio. Hun har dessuten utviklet og prosjektledet programserien Nasjonalgalleriet som gikk i mange sesonger, i tillegg til å starte opp blant annet Arkitektens Hjem og Sommer i P2.

Jeg føler at jeg omtrent har vokst opp i Kulturavdelingen, siden jeg stort sett har hatt hele min karriere i disse gangene og med disse flotte kollegene. Jeg ser enormt fram til å jobbe videre i denne avdelingen som, inkludert vårt eget orkester, er proppfull av ulik spisskompetanse og skyhøye ambisjoner. Det skal bli spennende å ta fatt på jobben og se hva vi kan få til i årene som kommer, sier hun om sin nye lederstilling.

Som utdanningsbakgrunn har Nordstrand regiutdannelse fra Høgskolen i Lillehammer, og studier i medievitenskap og etnologi på UIB og ved Universitetet i København.

Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen, er svært fornøyd med å få Ingerid Nordstrand på plass som ny kulturredaktør.

Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å lede kulturavdelingen vår. Nordstrand har et sterkt engasjement for å fremme kulturens plass og betydning i samfunnet og har store ambisjoner for NRKs kulturinnhold. Hun er også sterk strategisk, har lang erfaring som redaksjonell leder og hun kan vise til gode resultater med å utvikle både innhold og organisasjon. Jeg er trygg på at dette vil bli bra for norsk og samisk kultur, for NRK og for publikum, sier Marienlyst-direktøren.

Ingerid Nordstrand overtar rollen som ny kulturredaktør etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.