Ny helgemorgen i P1

Med nytt helgeprogram både lørdag og søndag fortsetter NRK P1 å skifte ham. Færre programskifter og lengre flater er mantraet.

Margrete Nåvik og Viggo Valle

Stadig flere lengre flater i P1. Margrete Nåvik og Viggo Valle skal være morgenloser i ”God helg” på P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Vi vil gjøre P1 mer gjenkjennelig og tilgjengelig for lytterne. Derfor gjør vi nå en ny liten kursendring med ”God helg” lørdag og søndag morgen, sier kanalsjef Jon Branæs.

Hør igjen: God helgs hjemmeside

De har valgt en forsiktig endring i første omgang. Det er timen mellom sju og åtte på morgenkvisten lørdag og søndag som forandres og stoffområdene fra ”Sølvsuper” og ”Under samme himmel” videreføres i ”God helg”.

I arbeidet med å utrede ny helgemorgen ble det også vurdert å ta timen mellom åtte og ni og dermed Friluftsmagasinet og Sangtimen inn i ”God helg”.

Friluftsmagasinet og Sangtimen består
- Det valgte vi å gå bort fra. Vi vet at disse spesialprogrammene har en svært stor og trofast lytterskare. Derfor konsentrer vi oss nå i første omgang om timen mellom sju og åtte. Der blir det en litt annen innpakning og to erfarne radiostemmer som morgenloser, forteller Branæs.

At det på sikt kan bli flere endringer på morgenkvisten ser han ikke bort fra. – Nei, til høsten skal vi se på P1-helga i et større perspektiv ut fra radiostrategien om flere flater også i helgene. Vi har jo tidligere lansert Brønsj og Helgeland som nye helgeflater. Nå tar vi et lite skritt videre med ”God helg” lørdag og søndag morgen, sier Jon Branæs.

Nåvik og Valle
Margrete Nåvik og Viggo Valle skal være morgenloser i ”God helg”. Dermed forsvinner Musikkabalen, Sølvsuper og Under samme himmel, men programmet har med seg elementer fra alle disse tre programmene.

På morgenkvisten i P1 i helgene skal fortsatt lytterne få den gode samtalen, møte med mennesker fra alle verdenshjørner, tid til ettertanke og refleksjon, lytteroppgaver å bryne seg på, og musikk håndplukket for tidlige helgemorgener.

- Vi vet at vi har svært mange eldre og trofaste lyttere med oss på morgenkvisten i helgene. Vi ønsker å ha med oss alle disse videre, men gjøre om formen på morgenen litt slik at flyten blir lettere og den forhåpentligvis appellerer til enda flere, sier P1s kanalsjef Jon Branæs.