Informasjon fra NRK

Ny distriktsredaktør i Finnmark

Robin Mortensen er ansatt som ny distriktsredaktør ved NRK Finnmark.

Robin Mortensen

Robin Mortensen er ny distriktsredaktør ved NRK Finnmark.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Mortensen har siden juli vært konstituert som distriktsredaktør, og var før det redaksjonssjef ved NRK-kontoret i Finnmark.

Robin Mortensen (40) har bred journalistisk bakgrunn. Både fra Finnmark Dagblad, Altaposten og NRK.

I NRK Finnmark begynte han i 2013, og har vært programleder i radio, reporter i radio og TV og vaktsjef i nyhetsredaksjonen før han ble redaksjonssjef. Mortensen har også vært sentral i arbeidet med på å bygge opp NRKs tilbud på nett og sosiale medier i Finnmark.

I tillegg til redaksjonell erfaring har Robin Mortensen i mange år hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag og NRKs Journalistlag.

- Flink, stødig og handlekraftig

- Jeg er svært fornøyd med å få en flink, stødig og handlekraftig leder som Robin til å lede NRK Finnmark, og gleder meg til å ha han fast med i regionledergruppa for Nord-Norge i arbeidet fremover, sier regionredaktør i nord, Tone Kunst.

NRK Finnmark har ansvar for nyhetsdekning av Finnmark på alle plattformer, og er en del av NRKs region nord som består av tre distriktskontorer og en riksavdeling.

Robin Mortensen var eneste søker til stillingen som ble stående tom etter at Morten Ruud gikk bort i sommer.

- Selv om jeg var eneste søker er jeg selvfølgelig glad for å få jobben. Slikt er ikke gitt på forhånd. Morten Ruuds bortgang i sommer førte redaksjonen i sorg og sjokk, men som en del av ledelsen i NRK Finnmark ble det naturlig for meg å si ja til å ta over ansvaret som konstituert redaktør, sier Mortensen.

- Fronte Finnmark regionalt og nasjonalt

Han sier det at Morten Ruud rekrutterte han inn i ledergruppa gjorde det enklere å ta den beslutningen.

- NRK Finnmark er en vital redaksjon med spennende planer og høye ambisjoner om å sette saker fra fylket både på den regionale og nasjonale dagsorden. Det arbeidet gleder jeg meg til å ta fatt på, sier nyansatt distriktsredaktør Robin Mortensen.

Les mer: