About the NRK 3_1
Her er du: NRK.no > Informasjon > NRKs historie > Det hvite hus Sist oppdatert 17:12
 

Radiohuset 50 år i 2000

I 2000 var det 50 år siden byggekomitéen etter en turbulent byggehistorie formelt kunne overlevere Kringkastingshuset til Norsk rikskringkasting.

Publisert 20.07.2000 10:57. Oppdatert 31.10.2003 16:06.
Til trettiårs-jubiléet for radiohuset til Radio France i Paris ble seks framstående franske fotografer gitt frie hender til å beskrive den karakterisiske bygningen ved Seinens bredd utvendig og innvendig. Inspirert av våre franske kolleger fikk Morten Krogvold i oppdrag å fotografere en serie ulike motiver i og utenfor Kringkastingshuset.

Denne bygningen, som blant folk flest er en av Norges mest kjente på linje med Det Kongelige Slott og Stortinget, har også sin byggehistorie. Denne historien fikk Svein Sandnes i oppdrag å skrive.

NRKs historie starter 1. juli 1933. Etter fem års tautrekking med de bevilgende myndigheter, ble grunnsteinen til Kringkastingshuset lagt ned i 1938.

Kringkastingshuset ble ikke tatt i bruk før under krigen, av dem som da kontrollerte NRK. Men som byggehistorien viser, var det den samme byggekomitéen som under skiftende vinder og stormkast førte bygget fram til dets endelige utforming. Et nasjonalt byggverk det er grunn til å være stolt over.

Allerede de dristige linjene i omslagsbildet viser at dette er blitt Morten Krogvolds høyst subjektive opplevelse av Kringkastingshuset. Han har gitt oss noen overraskende perspektiver og vinkler på en viktig arbeidsplass i Norge.

Tor Fuglevik

MORTEN KROGVOLDS BILDER AV RADIOHUSET 
Bilder av Radiohuset 1 - 10
Bilder av Radiohuset 11 - 20
Bilder av Radiohuset 21 - 31


Ny tv-kanal fra NRK

3. september utvider NRK sitt tilbud, bl.a. med en tredje tv-kanal - NRK3. Kanalen formidles i alle digitale fjernsynsnett.

NRK størst på nett

Ifølge TNS Gallups første sammenlignende undersøkelse av bruk av videoinnhold på nettet, er NRK Nett-TV Norges mest populære videotjeneste.

NRK i 2006

I NRKs allmennkringkastarrapport for 2006 kan du lese, sjå og høyre om noko av det NRK har produsert i året som gjekk.

SISTE NYHETER OM NRK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no