About the NRK 3_1
Her er du: NRK.no > Informasjon > NRKs historie > Det hvite hus Sist oppdatert 17:12
 
Kringkastingen 75 år

2000 - Vår digitale framtid

Det tjuende århundre er radioens århundre. Ved inngangen til et nytt hundreår står vi også foran en dramatisk teknologisk utvikling av radioen som medium. Bak forkortelsen DAB skjuler framtidas radio, Digital Audio Broadcast, seg.

Publisert 29.08.2000 17:28. Oppdatert 11.09.2000 12:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
En radio som gir deg mulighet til tilleggsinformasjon om programmet og artisten, komponisten eller innspillingen på en skjerm. En radio du selv kan instruere til å finne fram til programmer om de temaene du er mest opptatt av, uavhengig av hvilken kanal de sendes på.

Dette er bare noen få eksempler på tjenester som testes og utprøves i NRK Futurum i dag. I Norge har vi verdens mest spennende programtilbud som sendes på DAB. NRK Alltid Klassisk kom i gang sommeren 1995 som verdens første heldigitale radiokanal i 24 timers drift. NRK Alltid Nyheter sender siden 1997 nyheter 24 timer i døgnet.

I jubileumsåret 2000 har NRK allerede lansert NRK Stortinget, som sender alt som sies fra Stortingets og Odelstingets talerstol, og NRK Metro, musikkanalen for urbane mennesker. NRK Metro sender god musikk fra siste halvdel av det 20. århundre. I tillegg bringer kanalen nyheter, trafikkmeldinger og livsstilstoff . Senere i år lanseres NRK Mpetre som musikkkanal for tenåringer på DAB.

Gjennom digitaliseringsprosessen er tidligere så ulike bransjer som medieindustrien, telekommunikasjonsindustrien og dataindustrien blitt konkurrenter på det samme marked. Det praktiske sluttproduktet av denne sammensmeltingsprosessen er en skjerm med høyttalere i hjemmene våre som både er en avansert datamaskin, som kan erstatte radio og fjernsyn, som inneholder tilgangen til en databank som er større enn noe lokalt bibliotek og som i tillegg setter oss i stand til å kontakte venner og kjente, bestille flyreiser, teaterbilletter og varer hos den lokale kjøpmannen.

Siste saker:


Ny tv-kanal fra NRK

3. september utvider NRK sitt tilbud, bl.a. med en tredje tv-kanal - NRK3. Kanalen formidles i alle digitale fjernsynsnett.

NRK størst på nett

Ifølge TNS Gallups første sammenlignende undersøkelse av bruk av videoinnhold på nettet, er NRK Nett-TV Norges mest populære videotjeneste.

NRK i 2006

I NRKs allmennkringkastarrapport for 2006 kan du lese, sjå og høyre om noko av det NRK har produsert i året som gjekk.

SISTE NYHETER OM NRK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no