Alle årsrapporter og årsregnskap tilbake til 2000/2001 ligger på nrk.no/aarsrapport/.
Les mer: Lisensbrev 2015
Les mer: Hva mener publikum - NRKs profilundersøkelsen 2015
Hva er hva:
NRKs årsrapport: NRKs dokumentasjon av allmennkringkastingsvirksomheten i etterkant av det enkelte år. Rapporten gis til Medietilsynet innen utgangen av mars, som bruker den som utgangspunkt for å se om NRK innfrir sine forpliktelser slik de er definert i NRKs vedtekter og NRK-plakaten. Årsrapporten legges også ut på NRKs nettsider - årsrapporter - og det trykkes en papirversjon.
NRKs årsregnskap: NRKs økonomiske oversikt og regnskap for foregående år. Inneholder også en kortere oversikt over hva som er gjort siste år - en årsberetning. Årsregnskapet sendes til NRKs generalforsamling som er Kulturdepartementet. Årsregnskapet inkludert årsberetningen legges også ut på NRKs nettsider - årsregnskap - og det trykkes en papirversjon.
Allmennkringkastingsrapporten: Alle allmennkringkasterne i Norge (NRK, P4, Radio Norge og TV2) avgir årsrapporter til Medietilsynet. Deretter utarbeider Medietilsynet en rapport om kringkasternes oppfyllelse av allmennkringkastingsforpliktelsene. Alle rapportene finnes på Medietilsynets sider.).
Lisensbrevet: Hvert år sender NRK ved styrelederen og kringkastingssjefen et brev til Kulturdepartementet der de redegjør for NRKs planlagte aktiviteter og forventede kostnader for neste år. I brevet kommer NRK også med et ønske om hvor høy kringkastingsavgiften skal være. Les NRKs ønsker for året 2015.
Profilundersøkelsen: Helt siden 1995 har NRK gjennomført årlige rundspørringer om hvilket omdømme NRK har hos folk flest. Les om profilundersøkelsen 2013 her.
---
NRKs samfunnsoppdrag
Både en egen kringkastingslov, egne vedtekter og en NRK-plakat setter rammene for hvordan NRK skal utføre sitt samfunnsoppdrag som lisensfinansiert allmennkringkaster.
Les mer: Kringkastingslov, vedtekter og NRK-plakaten.
Lisensfinansiert allmennkringkaster
NRK er organisert som en lisensfinansiert allmennkringkaster. Det betyr at NRK i all hovedsak får sine inntekter fra en særskatt - lisens eller kringkastingsavgift som de får lov til å kreve inn fra alle som har et fjernsynsapparat i Norge. .
Les mer: Alt om lisensen.
Les mer: Dette er allmennkringkasting.
---
Nøkkelinformasjon og nøkkeltall i kortform
Totalt arbeider ca 3 500 i NRK, rundt 2 000 ved hovedkontoret på Marienlyst i Oslo, mens de øvrige 1500 er fordelt på store og små NRK-avdelinger landet rundt.
I Tromsø, Bergen og Trondheim har NRK store regionsentraler. I Karasjok finner vi hovedsetet for NRK Sápmi som byr på bredt samisk tilbud både på tv, radio og nett.
Les også: Slik er NRK organisert
Fjernsynstilbudet:
• NRK1 - bredt og variert programtilbud. Norges største tv-kanal.
• NRK2 - fordypningskanalen. Bakgrunns-, dokumentar og nyhetskanal.
• NRK3/NRK Super - den tredje kanalen tilbyr et barnetilbud på dagtid og et tilbud for unge voksne med serier, humor og film på kveldstid.
Spesialtilbud fjernsyn:
• NRK1 Tegnspråk - TV-tilbud for døve seere med tolking av NRK1s sendinger.
Radiotilbudet:
Hovedkanalene:
• NRK P1 - Den brede kanalen for folk flest. Norges største radiokanal. Bredt distriktstilbud.
• NRK P2 - Kulturkanalen med kunst, kultur, nyheter, debatt og samfunnsstoff.
• NRK P3 - Ungdomskanal med mye pop og rock-musikk, humor og skreddersydde nyheter for de unge.
Hovedkanalene kan du høre både på FM-radio og på flere digitale plattformer - som nettradio på PC og håndholdte medier, på DAB-radio og via det digitale bakkenettet.
I tillegg til de tre hovedkanalene byr NRK på et mangfold av kanaler for spesielle målgrupper. NRK Alltid Nyheter, NRK Klassisk og NRK mP3 er blant disse.
Les mer: Radioen digitaliseres
Nettilbudet – nrk.no
NRKs nettsted – nrk.no – gir mange brukerne et bredt og vidt tilbud. Nett-tv, nett-radio, nyheter, bakgrunnsinformasjon, bildegallerier, værtjenesten Yr.no (i samarbeid med Meteorologisk Institutt) og mye annet.