NRK styrker tilbudet til kvenene

Gjennom tre år har NRK hatt et eget kvensk nettsted. Nå styrkes tilbudet for den kvenske/norskfinske minoritetsbefolkningen i Norge.

Redaksjonen til NRK Kvensk / NRK Kvääni

Bilde: NRK ønsker å styrke tilbudet for den kvenske minoriteten i Norge. Anne Mari Rahkonen Berg og Laila Lanes utgjør i dag redaksjonen.

Foto: NRK

Gjennom tre år har NRK hatt et eget kvensk nettsted. Nå styrkes tilbudet for den kvenske/norskfinske minoritetsbefolkningen i Norge.

Nettstedet NRK Kvensk/NRK Kvääni byr på innhold for og om den kvenske minoriteten. Her kan brukerne lese, høre og se kvensk tale og bli oppdatert på hva som rører seg i det kvenske/norskfinske miljøet i Norge.

- Bygge stolthet og fellesskap

Nå styrkes redaksjonen med en med en medarbeider, noe som regionredaktør i NRK Nord, Nina Einem, er glad for å ha fått til.

- Gjennom nettsiden og vår journalistikk ønsker vi å dekke viktige saker i det kvenske miljøet, men også være med å bygge stolthet og fellesskap for den kvenske/norskfinske minoriteten, sier Einem.

Hun peker på at NRK har ansvar for å gi et tilbud til nasjonale minoriteter. På det kvenske nettstedet tilbys både nyheter, opplevelser og språktilbud.

- Et utrydningstruet språk

Kvensk er et utrydningstruet språk, og det er utfordrende å finne journalister som behersker språket godt nok til å praktisere det.

Å finne noen som behersker språket og ønsker å gå inn i redaksjonen er derfor ikke helt enkelt.

Vi leter etter en medarbeider som kan tilføre NRK mer kompetanse på kvensk. Vi har en ambisjon om å bruke mer kvensk både muntlig og skriftlig på nrk.no/kvensk. Derfor er det flott at vi nå kan styrke redaksjonen med en medarbeider til, sier Einem videre.

Hun peker på at i tillegg til språkkompetanse, så må man være nysgjerrig, glad i folk og glad i gode historier, sier hun. NRK kan legge til rette for intern opplæring i journalistikk dersom en søker mangler formell kompetanse innen journalistikk og media.

Det er NRKs nordligste region som har redaksjonelt ansvar for tilbudet på kvensk, og den som ansettes kan dermed velge mellom flere arbeidssteder.

- Vi kan huse en ny medarbeider både i kontorene både i Vadsø, Alta og Tromsø. Dermed håper vi å kunne være med på å styrke NRKs kvenske tilbud kan være attraktivt for mange, sier regionredaktør Nina Einem.