NRK på sommertokt

NRK drar på flytende Sommeråpent-tokt langs hele norskekysten til sommeren.

Fra Ragnvald Jarl, til Sjøkurs til NRK-båten

Fra Ragnvald Jarl, til Sjøkurs til NRK-båten: Det gamle hurtigruteskipet blir gjort om til et flytende fjernsynsstudio, som det skal lages 300 timer fra, når rundt 50 havner anløpes for å lage sommerunderholdning i NRK-regi syv uker til ende til sommeren.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Med et tidligere hurtigruteskip som mobilt fjernsynsstudio blir det sommerunderholdning syv uker til ende hele veien fra Oslo til Kirkenes på NRK1 til sommeren.

Et gammelt hurtigruteskip – tidligere ”Ragnvald Jarl”, som i dag heter ”Sjøkurs”, er leid. Med dette skal NRK innom rundt 50 anløpssteder for å lage Sommeråpent og mye annet.

Sommeren sammen
«Sommeren sammen» er mottoet for prosjektet som virkelig skal vise at vi er blitt «Ett NRK».

- Vi skal feire sommeren sammen med vårt publikum!, sier prosjektleder Thomas Hellum.

Båt gir mange muligheter

- Å være om bord i en båt gir masse muligheter. Vi har med oss infrastrukturen og vil bokstavlig talt ha "huset" på ryggen. Så kan vi konsentrere oss om å bruke tiden til å lage masse spennende sendinger. Vi kan variere innhold og form fra uke til uke. Det er bortimot bare fantasien som setter begrensninger på hva vi kan finne på, fortsetter Hellum.

Planlegger NRK-tokt

Sommerbåt-gruppa slapper naturlig nok av med en båtis innimellom utpønskingen av alt som skal skje under sommerens NRK-tokt langs norskekysten. F v Anja Skaug, Jan Fredrik Bjørntvedt, Stig Karlsen, Kristin Ytre-Arne og Thomas Hellum.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Bryggefest og vorspiel

Fra akterdekket på båten skal det bli sendinger gjennom hele uken.

På fredager legges det opp til vorspiel og god musikk. På lørdagskveldene planlegges det direktesendte bryggefester. Totalt vil det bli laget rundt 300 timer fjernsyn fra båten.

- Vi skal by på møter med spennende mennesker og høre gode historier fra landsende til landsende. Vi skal engasjere publikum og seere, gi overraskelser og spre god stemning, fortsetter Hellum.

Les mer: Alt om NRKs sommertokt

Minutt for minutt på dagtid

På dagtid når båten forflytter seg er planen å lage minutt for minutt-sendinger etter kjent mønster.

Glemmer ikke innlands-Norge

Selv om det blir et tokt langs norskekysten skal heller ikke innlands-Norge glemmes.- Neida, vi skal speile hele landet. Vi må også fortelle historier fra Hedmark og Oppland, selv om det dessverre er dårlig med saltvann i Mjøsa, smiler Hellum.